Най-добрата гимнастика срещу бръчки на лицето и шията

Face-building – звонкое дума, която отдавна се влюбват красота-блогъри. Под модерен определението крие ефективни методи за борба с възрастови промени на лицето. Гимнастика за лицето от бръчки могат да носят различни имена – face-лифтинг, face култура, безоперационная лифтинг... авторите проявяват своята фантазия напълно, но същността не се променя. Помислете принципи на въздействие и техника на изпълнение на лицева гимнастика на пример най-ефективните методи.

Фейсбилдинг

Няма място детайлите: общи правила face-билдинг

Упражнения за мускулите на лицето срещу бръчки, имат множество авторски интерпретации, но при по-подробно проучване могат да се разграничат на общи препоръки, които се отнасят по-скоро организационни моменти. Приемане на решение да се грижи за запазване на свежестта на кожата, следвайте следните правила:

 • Започнат да практикуват възможно във всяка възраст, но най-добри резултати дава ранен старт. Момичета, по-възрастни от 25 години, вече трябва да работи върху укрепването на мускулите на лицето, а след 35-годишна възраст задължително се обучават най-малко 5 пъти в седмицата. Дори ако бръчки докато не се притеснява, профилактика работи по-ефективно, отколкото премахването на вече установена проблеми.
 • План за тренировки по-добре в сутрешните часове, когато лицевите мускули отпочинали през нощта и са готови за натоварване. На тези, на които е трудно да отделят време в сутрешните такси, трябва да се ангажират вечер. Ефективността на вечерните занимания са по-малко, отколкото сутринта, но по-добре от нищо.
 • Изберете няколко прости упражнения за най-проблемните зони, и правете ги всеки път, когато хвърлите минута. Използвайте времето за разходки в задръствания, посещение на кино или на почивка на работното място.
 • Преди пълноценна тренировка задължително махнете грима. Чудесно е, ако има възможност да се вземе контрастен душ или да се направи лек масаж на лицето и шията.
 • Гимнастика за лицето от бръчки в домашни условия се извършва пред огледало, да следи за правилното техника. Не забравяйте да държите гърба си изправен, да не попречи на притока на кръв.
 • За предпочитане убива тренировка лесно самомассажем. Добре, докоснете и прогладьте на мускулите, като се обръща специално внимание на местата, над наличните морщинками.

След тренировка задължително намажете с крем или овлажнител молочком лицето, шията и областта на врата. Нанесете средство за масажни линии, като съчетава грижа с масаж.

Корк

Комплекси от физически упражнения могат да бъдат представени под формата на селекции цвят за отделните зони или за цялото лице. Ако не е изрично господстващо положение увяхване на кожата в дадена област, това е вашия избор - мимическая гимнастика за лицето от бръчки, видео-урок която е проектирана за работа по всички сфери. Добри отзиви има система е американски автор на Ема Харди, която дава резултат, дори при значителни промени на лицето, срещащи се при жени в менопауза.

Далеч пачи крак: упражнения против бръчки около очите

В продължение на живота при жените е много поводи за усмивки, но от положителни емоции тънка кожа в ъгли на очите получава лучики-бръчки. По-късно към него се присъединява към увисване на горния клепач, торбички под очите, опущение ъгъл на очите. Не спирайте да се усмихва, да се засили съответните мускули, ще ви помогне следната гимнастика срещу бръчки около очите:

 • Намачкайте мускулите, поморгайте очи. Раскрывайте очите максимално широко и затваряйте ги. Внимавайте за това, че в работата не вовлекались веждите и челото. Продължителност на загряване на 1 минута.
 • Двигайте глазными ябълки, като прави цифра "8". Движението изпълняват с максимална амплитуда на по 30 секунди на всяка страна. Моля, обърнете внимание, че е съставен от осем, а не знак за безкрайност.
 • Равен очите кръг първо по посока на часовниковата стрелка, после в обратна посока. Двигайте глазными ябълки припряно, и повтаряйте упражнението в продължение на 1 минута.
 • Показалеца стиснете кожата около външния ъгъл на окото, а средните – около вътрешния. Това се прави, за да направите при тренировка преди появата на гънки и бръчки, а работи само мускул. С усилие натискам горни век в долния, не прищуриваясь, задръжте налягането 2 секунди и широко отворете очи. Повторете упражнението 15-20 пъти.
 • Пръстите продължава да държи ъгли на очите. Поглед в тавана и се опитайте да повдигнете долния клепач, като прищуриваясь. Задръжте в тази позиция за 4-5 секунди, отпуснете клепачите и повторете упражнението 20 пъти.
 • Погледнете право пред себе си и колкото се може по-широко разкриване на очите. Опитайте се да се представи на очната ябълка напред. Накиснете двухсекундную пауза и затворете очи. Направете 15 повторения.
 • Указателни пръсти придават по протежение на долния клепач, стиснал го до ръба на очната дупки. Вдигнете очи към тавана и задръжте ги така в продължение на 40 секунди. За първи път, направете 1 повторение, с течение на времето количеството може да се увеличи до 3.
Упражнения за очите

Ясно ще покаже, как да се направят някои описани упражнения за лицето от бръчки видео, гледай което изобщо не е задължително всеки път преди тренировка. Веднъж като направите заедно с автора, запомнете техника и можете да се отдадете на себе си.

Най-ефикасни упражнения срещу бръчки на челото

Гънки и заломы в тази зона лесно се почистват ботокс, но струва ли си да се прилага, дори локално, невро-паралитический отрова, когато има алтернатива под формата на лицето гимнастика? Изненадан хоризонтални или мрачни челото бръчки намалява, ако редовно изпълнява следните упражнения:

 • Поставете дланта си на челото, така че да мизинцы притисна с кожата веднага над веждите, а останалите пръсти са от puckering кожата на челото. Опитайте се да вдигне учудено вежди, преодолявайки съпротивлението на ръцете. Отпуснете челото и повторете упражнението 20 пъти. На последното повторение задръжте максимално напрежение на 8-10 секунди. С течение на времето увеличавайте броя на повторенията.
 • Натиснете на възглавничките на пръстите си на челото триъгълник – мизинцы са разположени точно над вътрешния край на веждите, а указателни се събират в центъра на челото. Стегнете вежди, задръжте кожата от пристрастия. Вие ще се чувствате като под пръстите си работи мускул гордецов, отговорна за появата на вертикални межбровных бръчки. Повторете 15-20 пъти.
 • Отпуснете челото и очите, натиснете показалеца кожата над веждите и се опитайте да ги пропуснат. Това движение е насочено към релаксация на мускулите, след като предишните упражнения. Направете 5 повторения.
 • Поставете възглавничките на пръстите си вертикално нагоре от вътрешния край на веждите. Поемете дълбоко дъх и издиша издърпайте кожата центъра на челото в страна, отпускане и разтягане на които мускулите. Повторете 5 пъти.
 • Упражнения срещу бръчки на челото
 • Стиснете една длан към средата на челото, така, че върховете на пръстите да са насочени към съответния акт. На вдишване погледни надолу, направете издишвате, повдигнете очите си, като едновременно издърпване на кожата на челото нагоре. Направете 5 повторения.

Вариант сбогува с бръчките на челото предлага Виктория Ширинг, и я гимнастика за лицето от бръчки, видео която също обяснява структурата на предна мускулите и техника релаксиращ масаж на челна площ.

Усмихваме и вълна нашите: упражнения за лицето от бръчки около устните

Тази област отговаря много добре на системни тренировки. Вече няколко седмици занимания, вие ще забележите работят им магия от изглажда бръчки около устните, вдигане на ъгъла на устата и намаляване на складочки в него.

Когато се извършва гимнастика на лицето от бръчки, уверете се, че кожата не е образувала гънки. Правете пред огледалото, и, забележи гънките при напрежение в мускулите, малко по-силен натягивайте кожата. Пренебрегването на това правило, рискувате да се задълбочи бръчките.

 • Поставете дланта на ръката си към устните му се вертикално. При този мизинцы са около крилата на носа, а в централната част на устните остава гол. Без да отваряте устата изтегли устните си напред, сякаш за целувка. Повтаряйте упражнението, докато не почувствате умора в областта на устните и около тях, с постепенно увеличаване на броя на повторения до 25-30 пъти.
 • Поставете възглавничките на пръстите на двете ръце по протежение на носогубных гънки. На безименния пръст придерживает ъгъл на устата, а с показалеца се намира близо до крилото на носа. Направете усилие, сякаш опитвайки се да се усмихне. Уверете се, че ъглите на устните се стремяха нагоре, а не в страна. Направете 30 повторения.
 • С върховете на пръстите на двете ръце стиснете кожата дъга по протежение на долната устна. Опитайте се да надникна през зъби. Ако ви е неясно техника, първо направете упражнение без придерживания кожата си с пръсти, за да усетите кои мускули трябва да се включат в работата.
 • Кажете на буквата "О", дърпа устните си в правилния овал. При това трябва да натянуться кожата в областта на носогубного на триъгълника. Натиснете на показалеца и средния пръст ъглите на устата си и да започне да стиска устни, зъби. Изпълнявайте до усещане на лека умора, стремежът към 30 повторениям.
 • Завършва гимнастика упражнение за релаксация на мускулите. Затвори си устата не стискайте устни. Вдишайте дълбоко през носа и издишайте шумно уста, не приоткрывая му. На устните при това ще се ангажират с вибриращи движения.

Зона около устните е работил във всички авторски техники, както и комплекси за нея е разработено достатъчно много. Свой вариант на упражнения за лицето от бръчки предлага на видео, в който също се разказва за техника за укрепване на мускулите на бузите за борба с гънките около носа и устните.

Продължаваме да работим: момина врата и овал на лицето

Дряблый овал на лицето, вторият брадичката и отпуснатост на кожата на шията старят дори по-силна от бръчки. Face-building добре стяга тези зони, което води в тонуса на съответните мускули. Запазване на младостта ще помогне на ежедневното изпълнение на тези упражнения:

 • Седнете точно, отпуснете лицето си и затворете устата. Междинна език с усилия, за да кликнете върху горния небето. В първия подход работете бързо, като направите 10-15.
 • Свити в юмрук ръка подоприте област между врата и брадичката. Опитайте се да отворите устата си, като кликнете на бутона ръка 10 пъти. Вторият подход изпълни със статично натоварване – кликнете върху юмрук и задръжте напрежението, бройте до 8.
 • Устните
 • Издърпайте устни напред, произнасяне на звук "У" и напрягане на врата. Бързо го преместете на устните, като каза "x-men" и задръжте в това положение 10 секунди. Отпуснете се и направете 10-15 повторения.
 • Протегнете звук "И" 10 секунди, бутане напред и нагоре брадичка и долната устна. Внимавайте за поддръжката на стойка по време на тренировка.
 • Прегръдка горната част на долната устна, за да издърпайте кожата на шията и брадичката. Бавно завъртете главата си надясно и нагоре, бройте до 8 и направете същия завой в друга посока. Повторете упражнението по 10 пъти на всяка страна.
 • Закопчалката главата си с ръце. Внимателно се прилага натиск на ръката в продължение на 10 секунди, опитвайки се да отхвърли главата си назад. Изпълнете 6 повторения.
 • Подожмите долната устна, така че брадичката му се образуват неравности, сякаш се съблазнят. Заключете стресиращо положение за 10 секунди, гледайки в огледалото за това, че ъглите на устните не са паднали надолу. Направете 4-5 повторения.

В публикуван по-долу видео е предоставил гимнастика за лицето и шията от бръчки, насочена към борба с втория брадичката и възстановяване на правилното овална лице.

Еластични бузи за 5 минути

Работи с бузките трябва да е задължително, дори ако морщинок на тях не се вижда. Просто комплекс ще се стягат контура на лицето и назолабиални гънки, благодарение на следните упражнения:

 • Стиснете дланите на бузите и с максимално усилие опитайте се издуват им, преодолявайки съпротивлението на ръцете. Задръжте за 5 секунди и повторете упражнението 15 пъти.
 • Надувайте бузите последователно, като продължава да ги държи дланите си. Повторете 15 пъти за всяка страна.
 • Поставете указателни пръсти между вътрешната повърхност на бузите и долната редица зъби. Опитайте се смуче, бузите между зъбите, лек натиск на пръстите по 15 пъти.

Редовното практикуване на лицето гимнастика не само ще укрепи мускулите и ще намалят габаритните бръчки, но и да се върнете на здравословен тен благодарение на активиране на кръвообращението. Запазете младостта на лицето и увереност в себе си, заедно с прости и достъпни метода на face-билдинг!

16.05.2019