Как да премахнете назолабиални гънки в домашни условия

Всяка жена в абсолютно всяка възраст иска да бъде привлекателна, но въпреки това спечели победа над възрастта невъзможно, защото бръчки, за съжаление, рано или късно ще се появи. Най-неэстетичным "симптом" възрастови промени се считат за назолабиалните бръчки. За съжаление, те могат да се появят не само при по-възрастни дами, но и при млади момичета. Преди да се намали назолабиални гънки в домашни условия или в клиника, за да научите за причините за появата им.

Назолабиални гънки
 • Основни причини
 • >Салонные услуги
 • Как да премахнете в домашни условия
 • Желатиновая маска
 • Маска с добавянето на дафинов лист
 • Билкови компреси
 • >Ефективност на козметика и гимнастика
 • Масаж срещу носогубных морщинок
 • Мерки за предотвратяване на

Основни причини

Някои предполагат, че назолабиалните гънки са лицевите ни бръчки, но не само, възрастовите промени в организма могат да доведат до появата им, има и други причини:

 1. Достатъчно често момичета, опитвайки се да се отървете от излишните килограми, да забележите появата на носогубных гънки на лицето. Това обуславливается факта, че при интензивно промиване на тегло подкожно мастната слой става по-малко, а эпидермису просто не е достатъчно време, за да загасят този вид промяна. Защото в места, където дори не толкова отдавна са били пухленькие бузи, кожата започва да се обвисать.
 2. На епидермиса влияят и външни условия. Лоша околната среда, температурни колебания, излагане на УЛТРАВИОЛЕТОВИ лъчи и вятър — всичко се отразява на състоянието на кожата неблагоприятно влияние.
 3. Наследственост — друга често срещана причина за появата на носогубных гънки.
 4. Консумацията на алкохол и тютюнопушенето също може да доведе до появата на този проблем.
 5. Салонные услуги
 6. Ранните бръчки могат да бъдат провокирани и на почивка "с лице към възглавницата". Спи най-добре в легнало положение на своята страна.
 7. Грешен или несвоевременный грижа за лицето също може да предизвика образуването на носогубных морщинок. Например, прекомерно натягивание на кожата при масаж или излишък на нанасяне на грим.
 8. Появата на носогубных гънки може да бъде следствие от дехидратация. В денонощието на организма на възрастен човек се изисква не по-малко от един и половина литра вода.
 9. Огромно значение имат и анатомични особености на черепа и лицето. Захапка или изключителни бузите могат да послужат като причина за образуването на носогубных гънки в по-ранна възраст.

Салонные услуги

Ако по лицето ви има плитки бразди, а след това да се намали или да се отървете от тях възможно с помощта на кремове, маски, масажни процедури и специални упражнения. Обаче изразени бръчки изискват радикална намеса. Точно това се занимават с козметика. Как да се отървем от носогубных бръчки в клиниката, и какви техники се използват за това?

Една от най-популярните процедури е липофилинг. Той много прилича на контура пластику, но много длительнее и по-трудно. При това вместо гел-пълнител се прилагат собствени тъкани. Ограда на материала се прави, например, с корема. Я почиства и подложени на специална обработка. Обаче липофилинг може да доведе до странични ефекти, в края на краищата това все пак оперативна намеса в организма.

Хирургична лифтинг също ви позволява да премахнете назолабиални гънки. Това е най-добрият метод, но той се характеризира с високи разходи. Ако финансовото състояние позволява, не се бавите, защото лифтинг ви помогне бързо и качествено да се сбогува с гънки.

Как да премахнете в домашни условия

Маска с добавянето на дафинов лист

Ако нямате желание или пари на процедури в клиника или салон, може да се възползват от средства на хората, които са безопасни и са напълно натурални.

Най — важното- да осигурят на кожата с редовни и правилни грижи:

 • маската се препоръчва да се подготвят два-три пъти седмично;
 • сметана съединения трябва да се прилага два пъти на ден;
 • преди пилинг и други процедури, лицето трябва да се чисти молочком или тоник.

Желатиновая маска

В това средство са включени следните компоненти:

 • 4 десертни лъжици ядлив желатин;
 • 100 г топла вода;
 • 4 капки витамин A ;
 • 7-8 - таблетки спирулина;
 • един десерт лъжица лимонов сок.

Ефективността на маски и се основава на действието на определени съставки. Например, желатин представлява естествен колаген, но с техните задачи, той се справя само на повърхността на кожата. В спирулине съдържа много витамини, аминокиселини и други необходими връзки. Лимонов сок — отличен антиоксидант.

За създаване на маска желатин да се налива вода и се оставя сместа на тридесет-четиридесет минути, за да го набухла. Спирулина също трябва да се постави в топла вода, за да настояват, а след това добавете към него лимоновия сок и витамин А.

Желатин е необходимо леко да се затопли в МИКРОВЪЛНОВА фурна и се разбърква със Спирулина. В крайна сметка средство трябва да притежава желеобразной консистенция. Маската трябва да се прилага в областта на врата и кожата на лицето за около 20 минути.

Маска с добавянето на дафинов лист

Това средство има следния състав:

 • 7-8 дафинови листа;
 • 20 г топла вода;
 • едно кокоше яйце;
 • една супена лъжица зехтин.

Дафинов лист съдържа етерично масло, която се изглаждат бръчки. В състава на яйцата присъства протеин и ретинол, който перфектно се справя с бръчките. Маслиновото масло осигурява кожна покривка полезни вещества и влага.

За начало трябва да се направи отвара от дафинов лист. Покрийте ги с вода и ги оставете да се варят в продължение на десет-петнадесет минути. Сместа трябва да се охлади и внимателно се прецежда. Яйце трябва разбийте и добавете към него получената смес и зехтин. Тази маска се характеризира с течна консистенция, защото е по-удобно да нанася на марля или памук. Период на действие е от 20 до 40 минути.

Преди и след масажа

Билкови компреси

Компреси студен тип отлично тонизират и подхранват кожата покривка, топло — правят го дори. За тяхното приготвяне се прилагат специални билки, подходящи за единия или другия тип кожа. Често за приготвяне на лапи се прилага подбел, невен, жълт кантарион или лайка. Също така билката може да се комбинират помежду си.

Такива вътрешни средства и ускоряват синтеза на колаген и в кожном покривка. Освен това, за да ги използвате можете да се свържете макар всеки ден.

Ефективността на козметика и гимнастика

При достигане на тридцатилетнего възраст всички представителки на прекрасния пол трябва да предоставят на кожата си редовно и правилната грижа — за това знаят всички. И тогава идва на помощ и козметика. Ясно е, че дори скъпи сметана съединения не могат да решат проблема носогубных бръчки, но те позволяват да се поддържа добро състояние на кожата. В състава на добрата козметика трябва да присъстват следните вещества:

 • колаген;
 • ретинол;
 • аминокиселини;
 • протеини;
 • хиалуроновата киселина;
 • коензим q 10.

Освен това, крем, трябва да изберете в зависимост от вида на кожната покривка и възраст. Например, за дами над 60 години, едва ли е подходящ препарат "20+".

Назолабиални бръчки — много коварен противник, защото за борба с него трябва да се използват всички начини. Маски и кремове — не е пълен списък, необходимо е също така да се насладят на специални упражнения, чиято цел служи за увеличаване на тонуса и нормализиране на кръвообращението.

 1. "Трубочка". Навивам си устни в една тръба и за кратко време да останеш в това положение, след което отпуснете мускулите. Упражнение трябва да се повтаря не по-малко седем пъти.
 2. "Топката". Купете балона и всеки ден го надувайте, това ще засили лицевите мускули.
 3. "Бутилка". Налейте в бутилка (от напитки или сок) малки количества вода. Опитайте се да го вдигне, хванете устни за гърлото. Заключете положение в продължение на петнадесет-двадесет секунди. Ако тежестта е твърде голяма, а след това заливаме с малко вода от резервоара.
 4. Стои пред огледалото, ясно изговаряте всички гласни звуци от азбуката.
 5. Втяните си бузите и се задръжте в това състояние в продължение на петнадесет-двадесет секунди.
 6. Напишете въздух в бузите и перекатывайте го от една в друга.
 7. Широко разкриване на устната кухина, като образува символа "за" устни. Останете в това положение за няколко секунди.
 8. Опитайте се да се сдобият с до брадичката, горната устна.

Правя тези упражнения е много просто. Освен това, на това не трябва много време. Ако се повтаря редовно, а след това положителна промяна може да забележите, че след десет-петнадесет дни.

Масаж срещу носогубных морщинок

Масажът също помага да се отървете от този вид бръчки. От негова полза е особено забележимо в напреднала възраст. За намаляване на назолабиални бръчки, най-добре е да се възползват от японската техника.

 1. Прекарват бръчки в различни посоки възглавници на пръстите. 6 повторете ще е напълно достатъчно. Въпреки това някои специалисти препоръчват да на бръчки, докато не се появи усещане за парене. Тази масажна техника се нарича Шиацу и се смята за един от най-простите.
 2. Опъвам пръстите на кожна покривка с ъглите на устата, след което започнете да го масажирате.
 3. Опъвам ладошками кожата от самия център. Това трябва да внимателно, за да не навреди на кожна покривка.
 4. Чудесно средство за масаж, допълва обработката на кожата масла.

Не забравяйте, че бръчките се причиняват от недостиг на влага в кожата. Защото тя трябва да е колкото се може по-често да се обработва със специални кремове. Това е особено вярно след слънчеви бани.

Най-лесно масаж се смята за протирание кожата ледяными на кубчета отвара от билки.

Водата

Мерки за предотвратяване на

Не забравяйте, че бръчките са много по-лесно да се предотврати, отколкото да се отървете от тях по-късно. За да остане привлекателна, е необходимо да се спазват някои препоръки за превенция:

 1. Не пийте много вода, преди да отиде за сън. Ежесуточная норма на течности трябва да се консумират все още е до 18-20 часа.
 2. Опитайте се да се сън. Пересып или лишаването от сън оказва върху състоянието на кожната покривка е много вредно влияние.
 3. Откажете се от съня на корема. Ясно е, че по време на сън е невъзможно да се контролира положението, но трябва да се постараем да заспивам по гръб или на страна.
 4. А питателна храна също е важен за здравето на кожната покривка. Откажете се от вредните храни и пушени храни. По-добре ги замени плодове, пресни зеленчуци и плодове, в състава на които се съдържа много витамини и полезни вещества.
 5. Използвайте слънцезащитен крем, преди да излезете на улицата.
 6. Не използвайте твърде строга диета, тъй като бързо reset на телесна маса незабавно ще предизвика бръчки.
 7. Всеки ден овлажняване и почистване на кожата. Поне веднъж в седмицата правете процедура в салон или у дома.
 8. Избършете бръчки всеки ден ледяными на кубчета.
 9. Използвайте качествена козметика, в съответствие с вашата възрастова категория.
 10. Редовно правете упражнения за укрепване и подобряване на лицевите мускули.

Ако сте взели твърдо решение се сбогува с морщинками, това трябва да бъдете търпеливи и не спирай по средата. Само за редовността и хъс, съчетано с правилните грижи ще осигурят на вашето лице обжалване и свежест.

01.06.2019