Упражнения за лице от бръчките: комплекс от началната подновяване гимнастика

Средства за подмладяване на лицето сега има много. Това е и козметика и козметични процедури, както и традиционни рецепти. Всяка жена избира това, което най-добре подхожда именно на нея. Но трябва да се обърне внимание още и на гимнастика за подмладяване. Изпълнението на несложного комплекс упражнения не отнема много време и нищо няма да ви струва. Резултатът е толкова, ако го правите редовно, ще се появи достатъчно бързо и приятно ще зарадва.

Гимнастика за лицето

Обща информация за гимнастиката за лице срещу бръчки

Автори на курсове за гимнастика за лицето обещават, че с помощта на тези упражнения може да се изгради на практика нов външен вид, без да се прибягва до пластична хирургия. Това, разбира се, бюстове, но и за подобряване на вида и състоянието на кожата, те са много подходящи. Желателно е да се започне от 30-35 години, когато се появяват първите негативни промени. Методи има много опити е напълно възможно да изберете една или две, или изобщо съставят нещо за себе си от най-харесвани и дават най-добрия ефект на упражнения.

Ако се занимава с гимнастика срещу бръчки редовно, може да подобри значително външния вид на

При всяка система на тренировки по-лошо, отколкото е, ако се изпълнява правилно упражненията, не са точно ще бъде. По същество това е една и съща такса за тялото. В резултат на редовна работа на мускулите се увеличава притока на кръв към кожата на лицето, активира я снабдяване на кислород и хранителни вещества. Като резултат — стимулира обновяването на тъканите на клетъчно ниво, производство на колаген и еластин. Видимо се стегна овал на лицето, изчезват синини и отоци под очите изчезват малки лицевите бръчки. Това е общ ефект. Но може да се обърне повишено внимание и някакъв отделен проблем, например, дълбоки гънки в носа, независимо бръчки на челото, на втория брадичката.

Ако да изпълняват правилно упражненията, влошаване на външен вид, не точно да бъде

Преди изпълнението на упражненията трябва да свали грима и да се съберат на косата

В мотивацията си отива не повече от 20 минути. Много важно при този съответния психическа нагласа. Подготовка за упражнения, трябва да се отбележи, че няма гимнастика, няма да даде резултат, в съчетание с тютюнопушенето, прекомерна употреба на алкохол, прищявка фастфудом, хроничен недостиг на сън. Предварително прегледайте вашата диета и начин на живот.

Бързо хранене

Няма гимнастика, няма да помогне за подобряване на външния вид на лицето без сложни промени в начина на живот и отказ от вредни навици

Описание на съществуващите комплекси

Методики подновяване гимнастика за лице има много. Повечето от тях са предназначени за чужбина, но в последно време се появиха и руски. По-добре е предварително да изпробвате няколко комплекси, за да намерите най-подходящия за себе си, а не веднага да се хванете за нещо едно.

Дихателна гимнастика

Плюс техники в неговата простота и комплексности подход. В процеса изключително важно е правилното дишане. От белите дробове трябва напълно да се освободи въздух, след това да се направи максимално дълбоко бързо и рязко дъх. Издишайте с устата си, едновременно силно дърпа корем. Изчакайте 8-10 секунди, за да се направи нов дъх.

Дихателна гимнастика, в борбата с бръчките дава забележими резултати

В момент на забавяне на дишането последователно се разрешават по всички активни точки на лицето — между веждите, външните и вътрешните ъгли на очите, уиски, крилата на носа, ъгли на устни, козелка на ушната мида, в местата на закрепване на долната челюст. В рамките на тези 8-10 секунди, за тях надавливают пръстите си, създавайки един вид пулсация. За всяка точка ще се нуждаят от по 10 повторения.

Най-известни упражнения - "Грозна гримаса". Устните трябва да се съберат в една тръба, и очите — да се разкрие максимално широко. След това устните се спускат надолу за сметка на напрежение на мускулите в областта на бузите и носа, а очите — се издигат нагоре. В това положение колкото се може по далеч высовывают език, за да работят мускулите на шията и брадичката. Позиция запазват в рамките на 8-10 секунди.

"Грозна гримаса" — най-известното упражнение от комплекса дихателната гимнастика срещу бръчки

За усилване на ефекта може да се вземе поза "Лъв" – краката са почти на ширината на раменете, ръцете тласък на малко над коленете, таза леко отставлен назад. Глава при този държат точно.

Упражнение завършва с това, че долната челюст е възможно выпячивается напред, брадичката едновременно бавно вози до към тавана. Ръцете отбора на гърба, краката, не излизам от пода. В това положение трябва да се държат 6-8 секунди.

Упражнения срещу за бузите

"Бульдожьи" бузите силно старят и визуално правят лицето по-грубо. Упражнения се изпълняват в изправено положение или седнал. След гимнастика е желателно в рамките на един час да се откаже от активна изражението на лицето.

Обвисшие бузите силно старят жена, и те могат да се проявят в доста ранна възраст

 • Представете си, че сте на път да започнете да плаче. Като се прибави усилие, потапяйте ъглите на устните колкото е възможно по-долу. Когато стигна до краен предел, оправи положението на 5-7 секунди.
 • Преминете устни, откривайки зъбите си. Прикрепя към него върховете на показалеца на пръстите. Опитайте се да ги намали заедно, пренасочване на мускулите на бузите.
 • Устните издърпайте една тръба, бузите силно втяните. Запазване на устните снимки, опитайте се максимално да се издуват бузите.
 • Стиснете молив или друг предмет с подобна форма само с устни, без да се прибягва до помощта на зъбите. В рамките на две минути непрекъснато равен или пишете във въздуха нещо.
 • Прегръдка себе си с ръце за раменете, устните и стиснете в линия. Бавно вдишване, едновременно изглежда далеч главата си назад. Когато стигна до краен предел, издърпайте устните дудочкой, оправи положението за 4-5 секунди.
 • Приоткрыв устата, покрийте зъбите си с устни. Puckering брадичката, упритесь в него длан. Двигайте долната челюст напред и назад, преодолявайки съпротивата.
 • Максимално надуйте бузите, като напишете в устата на въздуха. Прикрепя към него дланта на ръката си, натиснете. За сметка на повърхността на мускулите на бузите си с въздух трябва да остане в устата.
 • Стиснете пръстите на назолабиални гънки. Приоткрыв устата, на опашка, за да затвори устни горните и долните зъби.
 • Поставете пръстите на краката, точно под скулите. Максимално широко се усмихва. Оправи положението на 5-7 секунди.
 • Повдигнете брадичката нагоре, изпъкнали. Горната устна покрива долната. Бавно наклонете главата си в ръка.

Упражнения за бузите достатъчно много, можете да вземете за себе си 3-5 най-ефективните

При пренебрегвани състояние на бузите избират 4-5 упражнения и правят всеки ден по 10-12 повторения. За поддържане на тонуса на мускулите достатъчно е три пъти в седмицата да ги повтаря по 5-6 пъти.

Тибетски гимнастика

Критично важно време за изпълнение на комплекса — около шест сутринта. Упражнения правят стриктно всеки ден, в посочения ред. Може предварително да се нанесе върху кожата масло или крем за масаж. Изходна позиция — на гърба выпрямлена, стъпалата притиснати един до друг. Всяко упражнение се повтаря по 8 пъти.

В случая с тибетската гимнастика е изключително важно време за изпълнение упражнения

 • Феникс разпери крила. Четка енергично се втрива, разогревая. След това с усилия успяват заедно, за да вдигам до веждите. Очите покрийте с дланите си, 8 пъти е лесно да кликват. Без премахване на ръце, отвори очи, гледат нагоре-надолу надясно-наляво, да се върти и в двете посоки.
 • Феникс в небето. Първите три пръста са разочаровани по една щипка, се залепват за кожата в центъра на веждите. Бавно се обръща и създаване на "пулсиране", движат се първо в едната, после в другата посока.
 • Феникс на мира. Големи пръсти, притиснати към външните краища на очите. С лек натиск водят до храмовете и обратно.
 • Феникс почиства перышки. Четка прахан, разогревая. След това стисна дланта към скулам, водят надолу по бузите и челюстта линия до центъра на брадичката.
 • Песента на феникса. Дланта на ръката си сгънат лодка, да затваряте устата и носа си така, че палците са в областта на скулите, както и указателни лежеше на крилата на носа. Устата се отвори максимално широко, высовывают език, им се върти в двете посоки, чукат по устните.
 • Феникс пие нефритовую вода. Изходна позиция — същата, че и по време на предишното упражнение. Устните сгънат дудочкой, изтеглен в двете посоки, нагоре и надолу. След това се свиват в ниточку.
 • Феникс отговаря на врага. Дланта на земята, поставяне на нивото на слънчевия сплит. В продължение На минута леко барабанят по лицето с върха на пръстите.
 • Феникс прихорашивается. Пръстите причесывают косата отпред назад — от износител и на челото до темето и назад.

Японската гимнастика

Също така известен под името "масаж Асахи". Се разделя на два вида — общ масаж и шиацу (въздействие върху специфични точки). Непрофессионалам второ практикувате силно не се препоръчва. За изпълнението на всички упражнения се задейства само с показалеца и средния пръст. Задължително да се използва масажно масло или крем. Не е задължително да изпълнява комплекс изцяло, изберете няколко упражнения за най-проблемните зони. Изходна позиция — легнало или седнало положение. Принуда — осезаем, но не до болка.

Японската гимнастика срещу бръчки дава възможност по желание да се концентрира върху една или няколко проблемни зони

 • Бузите. Здраво стиснала челюсти, приоткрыв долните зъби. Горната устна запази неподвижна. Заключва в положение, бавно като броите до пет.
 • На брадичката. Потопени брадичката към гърдите, досчитать до десет. Бавно запрокинуть лицето нагоре. Държи главата си право, се движат в страна выпяченной долната челюст.
 • Клепачите. Затвори очи, леко издърпайте кожата от външните краища на храмовете. Върти глазными ябълки в двете посоки по 10 пъти, "разгледай" нагоре, надолу и в страни, спиращ в краен положение 5 секунди.
 • На устните. Приоткрыв устата, покрийте зъбите си с устни. Поддържат положение в рамките на 15 секунди. Устните се прибират дудочкой, се изтегля напред. Да се опита максимално широко отваряне на устата, на възможности за запазване на техните кадри.
 • Челото. С усилие на притискат пръстите към храмовете, със затворени очи, бавно се върти от тях. Колко може разкрие широко очи, вдигна вежди, чрез симулиране на учудване. В най-горната позиция замереть на 5 секунди. Да постави пръстите на челото, за да се опитате да повдигне вежди, за да се преодолеят тяхната съпротива.
 • Назолабиални гънки. Натиснете пръстите на крыльям на носа, с усилия, за да водят надолу, описвайки дъга до краища на устните. Натиснете пръстите си под носа, бавно кръг на устните на контура.
 • Овал на лицето. Силно свиване на челюстите, ъглите на устните, вземете в страна, доколкото е възможно. Бавно повдигнете главата си нагоре, да се наклони в страни. Продажбите се проследят пръстите на контура на лицето, движещи се от дъното нагоре.

Scatter гимнастика

Биологично-активните точки на лицето е много много. Ефект от шиацу е просто чудесен, но липсата на подходяща подготовка е по-добре да се обърнат за провеждане на процедура на специалист.

Масаж шиацу може да се практикува само от специалист в тази област, лесно един лаик може да си навреди,

Общи правила хлътва гимнастика:

 • не опънете кожата;
 • трябва тампон пръста строго перпендикулярна на точка, която се оказва въздействие;
 • не натискай прекалено интензивно, до само леко болезнени усещания;
 • да не се превишава препоръчителната дневна време на въздействие (максимум 5-7 секунди);
 • се движат отгоре надолу, на челото до брадичката.

Основен масаж е напълно възможно да се извърши самостоятелно:

 • Три пръста на всяка ръка притисната към областта на "третото око". Да се измести с около 0,5 см встрани и нагоре, отново натиснете. Описвайки плавна дъга, за да стигнат до износител.
 • Натиснете пръстите си към средата на надбровной дъга, леко сдавить. Мине натискания на цялата вежда първо към наружному ъгъл, после на вътрешната.
 • Няколко пъти да кликнете върху горния клепач. Отдолу минават леки похлопываниями, като се започне от вътрешния ъгъл на окото.
 • Натиснете показалеца крилата на носа, в дъга се крайчета на устните, кръг ги по път. Изработи брадичката от центъра по протежение на линията на долната челюст до ушите.
Упражнения срещу бръчки

Артикуляционная гимнастика

Артикуляционная гимнастика широко се практикува от специалисти в детските градини, но и жените могат да се заемат от нея, индивидуални упражнения

 • Силно притискат пръстите на крайчета на устните, извади ги, като че ли вихър на нещо горещо, казва "Ние".
 • Сложи указателни и средните пръсти на назолабиални гънки, щам на устните, малко приоткрывая зъби, произнасяне на нещо средно между "И" и "И".
 • Дълбоко вдишайте, за да вкара в устата си повече въздух. Затворих го, издиша къси остри трусовете чрез десен и ляв ъгъл на опашката, изрича "За".
 • Пръстите сложи на челото, осезаем натиск. Се опита да повдигне вежди колкото се може по-високо, за да се преодолеят тяхната съпротива и да каже "А".
 • Големи пръсти натиснете крилата на носа, опитайте се да ги изрича "Ъ".

Упражнения от този комплекс спомагат за видимо изглаждане дори на много забележими назолабиални гънки, те се справят и с ясно изразени проблеми

Йога за лицето

Йога е не само упражнения, но и особеното състояние на ума, така че преди извършване на комплекса опитайте се максимално да се отпуснете, да се отървете от странични мисли и за постигане на вътрешна хармония. Базови упражнения само четири, преди началото на всеки трябва да се издава нисък продължителен звук "ом-м-м-м". На гърба си през целия занимания държат перфектно направо.

Йога за лицето

Йога за лицето широко се практикува както в чужбина, така и в Русия, авторски комплекси има достатъчно много

Урок задължително се предшества от загрявката.

Загрявката е да се компресиране на юмруци, въртене движения на раменете, масаж на ушите. Базов комплекс е доста проста.

 • Силно зажмурьте очите. С показалеца и средния ръкав на стиснете между веждите, за да не се мръщят. Шията не напрежение. Заключете положение за 10-15 секунди, рязко да се отпуснете.
 • С върховете на пръстите масажирайте главата си, движейки се от износител към темето, след това отивате на главата си и накрая — на лицето.
 • Почти не докосва кожата, масажирайте първо долния клепач в посока от вътрешния ъгъл на окото към наружному, след това отгоре — в обратната.
 • Затворих очи, карам глазными ябълки нагоре-надолу, встрани и в кръг.
 • Натиснете пръстите си към центъра на веждите. Преведете поглед към върха на носа, затворете си очите за 10 секунди. Отново отворете ги преведете поглед напред.
 • Напишете в устата максимално много въздух, да го преместите по-близо до скулам. Леко бие по бузите.
05.04.2019