Корекция на вертикални бръчки: ботокс, филлеры и други методи

Най-ярко възрастови промени се проявяват по лицето. Гънки около очите, по челото, вертикални бръчки над горната устна — това са основните прояви на стареене, от които иска да се отърве жената на първо място.

Корекция кисетных бръчки

Защо се образуват вертикални бръчки

Складочки над горната устна, тежестта на които се засилва с напредване на възрастта, се наричат вертикални бръчки. Основната причина за появата им е загуба на еластичността на кожата и тонуса на мускулите в областта на устата.

В младостта си на мускулите и тъканите около устата е постоянно в добра форма. Вече се започва с тридцатилетнего възраст, кожата на лицето започва да губи частици на естествен колаген и еластин, което и води до образуването на носогубных гънки (вертикални бръчки), опущению устни.

Интензивността на патологичния процес се определя от няколко фактора:

 • индивидуална характеристика, изражения на лицето;
 • вредни навици (тютюнопушене, алкохол, наркотици);
 • контрол на чистотата и здравето на кожата.

И формоване на вертикални бръчки над горната устна се дължи на постоянно натоварване на кръгови мускули на устата. Мускулните влакна се намират в постоянно напрежение: при прием на храна, в разговор, смях и изразяването на други емоции.

Снопове на кръговите мускули не се прикрепват към костна тъкани, поради което при обикновенните напрежение те се разтягат.

Най-податливи на началото на появата на вертикални бръчки над горната устна на пациентката, чиято професионална дейност е свързана с активна работа кръгови мускули (на певицата, музиканти, учители). В групата на риска са включени също:

 • пациентите, които рязко спадна излишни килограми от теглото — липса на мазнини в зоната на устните допринася за изтъняване на тъканите и образуването на бръчки;
 • пациенти с наследствена предразположеност;
 • хората, живеещи при неблагоприятни екологични условия;
 • пациентка с заболявания на щитовидната жлеза, заболявания на нервната система.

Ускоряване на процеса на формиране на вертикални бръчки могат чести нощни смени (липса на сън), неадекватната грижа за кожата на лицето (липса на овлажняване и пречистване), прекалено активна изражението на лицето, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето, неправилното хранене (липса на необходимото количество витамини), настаняване в екологично проблемни райони, продължителното излагане на ултравиолетови лъчи, често използване на дъвки.

Методи за премахване на кисетных бръчки

Методи за корекция на

Методи за премахване на вертикални бръчки разнообразни, но всички единната цел — премахване на първопричините за появата на вертикални бръчки и предотвратяване на влошаване на проблеми, от появата му в бъдеще.

Важно: само системен подход за решаване на проблемите, ще помогне да се постигне положителен ефект за корекция на вертикални бръчки бързо и да се фиксира резултат от дълго време.

В началния етап от образуването на бръчки около устата е достатъчно просто да се отстраняват с помощта на козметични средства и форми, създадени по рецепти на народната медицина. В по-късните етапи на развитие на гънки над устната дъга, с цел неговото премахване, се използва по-радикални методи на козметологията.

Бързо възстановяване на тонуса на мускулите на лицето, изглаждане на вертикалните линии на устните, ще ви помогнат следните козметични методи:

 1. Мезотерапия, биоревитализация, contour пластмаса — поддържащи манипулация подкожни препарати на хиалуронова киселина, витамини и микроелементи. Също така, с цел коригиране на проблемни парцели под кожата се инжектират филлеры на базата на хиалуронова киселина. Крайният резултат от провеждане на данни методики — запълване на малки плисета, нормализиране на кръвообращението, храненето на тъканите, повишаване на тонуса и еластичността на кожата покрива лицето.
 2. Ваксини, лекарства, създадени на базата на botulinum toxin невротоксин А . Ботокс вертикални бръчки се основава на купировании на нервните импулси към кръгово мускулите на устата, облекчаване на спазми на мускулите. Като резултат, кожата около устата разглаживается, изчезват вертикални бръчки.
 3. Фракционный фототермолиз — процедура дозиран обработка на лазерен лъч на определени участъци от кожата. Фототермолиз стимулира процеса на регенерация на клетките на кожата, частица синтез на колаген и еластин в дълбоките слоеве на кожата покрива.
 4. Процедура "Элос" се извършва в комбинация от два вида енергии: лазерна енергия радиочестотни вълни.
 5. Армировка — повишаване на здравината на кожата покрива над горната устна специални нишки (мезо-нишки). Те се въвеждат по линия между устните и носа. Първоначално еластичността на мускулите и придават на мезонити, а след това колаген основа, която за тях била консолидирани. Метод за укрепване на процедурата за многократно влизане. Периодичност на провеждане веднъж на три-шест месеца.

Видове използвани лекарства

В зависимост от вида на процедурата за извършване на корекции на вертикални бръчки са съчетани някои лекарства:

 1. Скреч пластмаса вертикални бръчки filler.
 2. Ботокс.
 3. Мезотерапия.
 4. Биоармирование позволява постигане на максимален ефект на подмладяване.
 5. Лекарства за провеждане на плазмолифтинга са изработени на базата на собствени тъкани на пациента.
Ваксини, лекарства

Показания и противопоказания

Вертикални бръчки над горната устна не само добавят възраст, но и правят изражението на лицето безрадостным, уморените, малко раздразнен. Именно естетичната страна на проблема вертикални бръчки около устата е основната индикация за извършване на манипулация на корекция.

Противопоказания за провеждане на процедура за премахване на вертикални морщинок са:

 • състоянието на бременност, период на кърмене;
 • индивидуална непоносимост на приноса на лекарството;
 • хронични заболявания в остра форма;
 • чувствителността на кожата на лицето;
 • възпаление на места кожата покрива, на която се планира провеждането на процедурата за извършване на корекции;
 • болести на кръвта, патология;
 • прием на антибиотици;
 • процедура химически или лазерно почистване на лицето, се проведе вчера.

Странични реакции и усложнения

В повечето случаи корекция на вертикални бръчки не причинява тя има странични ефекти и по-тежки усложнения. Много рядко, в изключителни случаи може да се наблюдава повишена чувствителност на третираните участъци от кожата, главоболие, чувство на раздразнение. На мястото на въвеждане на панел може да се развие оток, хематом. Вече седем дни, тези неприятни симптоми ще се проведат.

Техника за корекция, тъй като се провежда процедура

Положителен ефект за корекция на вертикални бръчки, пряко зависи от ясно спазването на реда на всички процеси:

 1. Пациентката получава съвети на лекар, на общо която се определя от вида на необходимата процедура за корекция, лекарството за нейното провеждане.
 2. Кожата на лицето преди започване на процедурата се подготвя, се изчиства от декоративна козметика. Върху подготвената кожата се нанася специален аппликационная анестезия. Крем обработват желаните участъци от кожата, а след това сервира с фолио. След известно време идва анестезирующий ефект.
 3. Избрания от лекарството филлер (създаден на базата на хиалуронова киселина) се инжектира под кожата с помощта на тънка игла или специална гъвкава канюла.
 4. Всички действия трябва да бъдат ясни. На първо място, се обработва от контура на устните.

Важно: ако контура на долната устна не се променя, да го обработват, като превантивна мярка.

Цялата процедура за корекция продължи не повече от половин час.

Още няколко дни по лицето на пациента може да се задържи, подуване, болка пальпация в места за въвеждане на filler. Ако лекарството се инжектира с помощта на игла, в мястото на инжектиране могат да се появят синини.

Очакван ефект

Очакван ефект

Отстрани на вертикалните бръчки над горната устна може, при условие интегриран подход, основан на три основни принципа:

 • редовността (всички процедури се извършват по определена схема);
 • точност на действие (кожата над горната устна е много нежна и тънка), всяко невнимателно движение, неправилно подбран лекарство може не само да усили вече съществуващ проблем, но и да доведе до редица странични ефекти.
 • да става постепенно (лекарство се подбират на принципа на увеличаване на въздействието на активните съставки). По време на процеса на корекция се извършва контрол на динамиката на промените. При необходимост пациентите могат да бъдат предложени по-бърза, агресивна поправяне процедура.

Само интегриран подход за решаване на проблеми с вертикални бръчки ще ви помогне да постигнете максимално положителни резултати: пълно премахване на гънки и бръчки около устата, увеличаване на твърдостта и еластичността на кожата покрива лицето, засилване на процеса на регенерация на клетките на кожата.