Как да се отървем от бръчките на челото

Първите бръчки по челото от представители на нежния пол могат да възникнат вече в младостта си. Това зависи не само от състоянието на кожата, но и от мимически навици, например, учудено повдигане на вежди или сдвигать им. Често доста дълбоки бръчки на челото, разположени вертикално над моста на носа, които могат да бъдат следствие от лошо подбрани очила или контактни лещи, както и постоянно пребиваване на слънце.

Напречни бръчки при младите жени обикновено плитки, но с възрастта те стават все по-забележима и се направи осезаем принос във външно стареенето на лицето.

Поради разпространението на проблема на много жени (а и представители на силния пол) се интересуват как да се отървете от бръчките на челото. За да се постигне успех, най-добре е да се консултирате със специалист-козметик. Той ще оцени състоянието на кожата и ще ви предложи различни начини, които помагат за намаляване на бръчките.

В зависимост от выраженности външни промени могат да се използват такива методи за борба с тях:

Бръчки на челото
 • използването на средства за антивозрастного грижа, масаж, гимнастика за лицето;
 • въвеждането на производни ботулотоксина;
 • лифтинг с помощта на нишки;
 • мезотерапия и биоревитализация;
 • хардуерни техники (премахване на мимически бръчки с лазер, ултразвук smas-лифтинг, RF-лифтинг);
 • хирургическа намеса.

Анти-стареене грижи

Всяка жена вече е на 30 години, ако при нея се появяват лицевите бръчки на челото, трябва да се замислим за прилагането на кремове и маски с антивозрастным ефект. Най-добре е да придобие тези средства в аптека или в салона, защото големите производители разпространяват своите продукти именно по специализиран мрежи.

С помощта на какви козметични средства да се изгладят бръчките на челото:

 • крем с колаген на руския производство;
 • крем с бадемово масло за изглаждане на мимически бръчки;
 • серум за корекция на бръчки;
 • дневен лосион с разглаживающим ефект;
 • крем против първи бръчки;
 • лек срещу бръчки на челото;
 • поправяне филлер-серум;
 • израелската серум;
 • всеки крем с ботокс ефект от бръчки на базата на Argireline.

Ефективността на всички тези средства (с изключение на средства с ефекта на botox) е същото, в домашни условия, те помагат само при продължителна употреба. Трябва да се избират антивозрастные кремове, въз основа на своите финансови възможности и индивидуалната поносимост.

Кремове с ботокс-ефект е добре да използвате на възраст до 45 години, след това те стават по-малко ефективни. Те са противопоказани при бременност и кърменето, склонност към отекам лице. Те трябва да се използва два пъти дневно в продължение на 3 месеца, ефект се запазва в продължение на половин година.

Маска против бръчки на челото трябва да се използва веднъж седмично. Може да закупите един от следните варианти:

 • alginate маска на руския производство е насочена към работят им магия от изглажда бръчки, дори и дълбоките;
 • маската, която наклеивают на челото и да ни води за премахване на бръчки с помощта на екстракт от стволови клетки;
 • ефективна и евтина маска с ботокс ефект на руския производител.
Тяло

Масаж и гимнастика

Масаж и гимнастика за лицето може да започне още в 20-25 години. В това време кожата млада, затягане на стандартите, и редовните упражнения ще помогнат за по-дълго, за да я запази в това състояние. По-добре да се направи, причиняването на кожата етерично масло, за да се улесни масажни движения, например бадемово.

Гимнастика срещу бръчки на челото:

 • повдигат вежди и широко отворете очи 5 пъти;
 • възглавничките на показалеца и средните пръсти, които имаме на разположение в челото, безименни – точно над веждите. Опитваме се вдигне вежди, пречи на себе си с пръсти;
 • без да отнемат възглавници на пръстите, на ход кожата на челото си в страни, нагоре, надолу и 5 пъти;
 • боята на кожата на челото си с пръсти осмици, нули, добре триене на кожата;
 • след като завършва масаж, парцел антивозрастное средство.

Упражнения срещу бръчки на челото трябва да се извършват не по-рядко от 1 път в седмицата постоянно.

Botulinotherapy

Ботокс за корекция и предотвратяване на бръчки по челото се препоръчва да се използва след 35 години. Въпреки това е твърде рано да започнете да го инжекции, също не си струва. На възраст, в която започват да botulinotherapy, е различен. Преди провеждане на тези инжекции трябва да се консултира с лекаря, който ще извърши процедурата, и да се вслушат в него.

Че колют в челото от бръчките? Повечето козметични салони използват ботулинов токсин тип А, който при въвеждане в мускулите, блокира отделянето на ацетилхолин. Това вещество е необходимо, за да се предадат на нервен импулс в мускулните клетки и да ги накара да се свие. Въведение ботулотоксина е придружено от устойчиви мускулна релаксация и изглаждане на мимически бръчки.

Прах ботулотоксина се отглеждат физраствором до концентрация от 200 U/мл. Разреден лекарството може да се съхранява в хладилник до 8 часа. Ваксини прекарват инсулиновым спринцовка.

За да се изгладят бръчките на челото, между веждите, лекарството се прилага в 5 точки: един над моста на носа, по две на всяко вежди. В Русия често се използва въведение само в 3 точки: над моста на носа и върху вътрешните краища на веждите. Обща доза обикновено е 50 единици. Най-често срещаните нежелани явления – главоболие, зачервяване и болезненост на мястото на убождане в рамките на няколко дни след прилагането. При тяхната поява може да се вземат обичайните болкоуспокояващи лекарства.

При някои пациенток възниква птоз (опущение) на горния клепач. За предотвратяване на лекар трябва да се спазва дозата и мястото на прилагане на лекарството. Ситуацията исправляется себе си без лечение в рамките на няколко седмици.

Въведение ботулотоксина помага да се отървете от вертикални бръчки по челото, за период до шест месеца. След това въвеждане трябва да се повтаря. Действието на токсин намалява при масаж на лицето, честа посещение на баня или сауна, солариум.

Да се отървете от хоризонтални бръчки на челото също е възможно с помощта на ботулинотерапии. Това е най-безопасният и ефективен начин, често применяющийся заедно с инжекции в межбровной област. Лекарството се прилага в 4-6 точки, разположени под формата на дъга, на 4-5 см над веждите. Това позволява да се избегне този рядък и самостоятелно преминаващ усложнения, като птоз (опущение) вежди. Обща доза ботулотоксина не надхвърля 60 единици. В някои случаи се използва мультифокальное наркотик в 10-14 точки, което позволява да се постигне по-равномерно ефект и намалява вероятността от усложнения.

Корекция на бръчки на челото с помощта на ботулинов токсин е ефективен само при мимически промени. В други случаи са необходими по-сериозни интервенции.

Нитевой лифтинг

Нитевой лифтинг

Тази процедура предполага въвеждането на под кожата на тънки нишки, които се разпространяват своите бръчки и пазят кожата, без да позволим това да обвисать. Процедурата се извършва през 2 седмици след инжекцията ботулотоксина. Препоръчва се тази процедура на жените 35-55 години. В по-високо възраст, ефектът може да бъде отрицателен.

За лифтинг на лицето се използват нишки от съвместим с тъканите на човека материал. Младите пациенткам се препоръчват направления в челото от рассасывающихся материали, на жените над 40 – прежди от нерассасывающихся материал, поддържащи кожата. Ефект след процедурата трае от 2 до 5 години. Тези направления имат разрези, възли, които зацепляют за плат и ги укрепват. Преди това са били използвани златни нишки, сега от тяхното прилагане са се отказали.

Манипулация се извършва под местна обезболиванием. Трябва да се помни, че нитевой лифтинг на челото е ефективен само в комбинация с инжекции ботулотоксина, защото имитират движение може да лиши от задържане на действие нишки.

Възстановителен период след процедурата трае до 2 седмици. В това време не може да притрагиваться на челото, мийте, спи на една страна или по корем – всички тези действия могат да доведат до изместване на нишки. Ефект на лифтинг на лицето става добре изразена чрез месец след процедурата.

Въведение нишки под кожата на челото е противопоказан при нарушаване на кръвосъсирването, алергични заболявания, злокачествени тумори, бременността и кърменето, заболявания на кожата.

Мезотерапия и биоревитализация

Нитевой лифтинг на челото – често не е най-успешният избор точно за тази област, той е по-подходящ за овални форми на лицето, бузите. Как да премахнете бръчките на челото с помощта на други методи? В много случаи е по-добре да прекарате мезотерапию. Това внутрикожное въвеждането на смеси от хранителни вещества. В състава на този коктейл влиза хиалуронова киселина, витамини, антиоксиданти, колаген и еластин и много други биологично активни средства, които подобряват притока на кръв в тъканите и запускающие процесът им на регенерация, има само-подмладяване. В крайна сметка кожата разглаживается, става по-еластична, цвят-подобрява, порите се свиват, се формира лифтинговый ефект.

Процедурата се извършва под местна обезболиванием. С помощта на спринцовка лекарят инжектира в кожата си лечебна смес. След въвеждането в продължение на 1-2 часа, може би и зачервяване на кожата. След 1 ден в местата на инжекциите могат да се появят малки синячки – следи от игли, които са същите, като при въвеждането на ботулотоксина. Като цяло процедурата се понася добре и почти няма противопоказания.

Биоревитализация – въведение в кожата хиалуронова киселина. Неговите компоненти са основата на кожата, която се задържа в нея вода. След въвеждането на кожата разглаживается, цветът й се подобрява, намалява се отпуснатост и тежестта на малки бръчки. Се използва крем с анестезирующим действие, време на рехабилитацията е 2-3 дни. Необходим е курс от 3-4 процедури с интервал от 2 седмици. Ефектът трае до 1 година.

Хардуерни техники

Как да се справим с по-дълбоките бръчки, свързани не само с изражението на лицето, но и със структурните промени на кожата? На помощ ще дойде хардуерна косметология.

Лазерно въздействие

Подравняване на кожата с лазер се извършва под местна обезболиванием. С помощта на насочен лъч лекар провежда изпарение на дълбокия слой на епидермиса, в резултат на останалите клетки плътно до гладка основа – на базалната мембрана. Това изпарение се повтаря няколко пъти, докато кожата не се появяват малки капчици кръв. Това показва, че необходимата дълбочина на въздействието постигната.

След процедурата на кожата остават малки кафяво, както и оток и зачервяване. Тези явления се преминават за около седмица. Противопоказания при такава процедура на практика няма, освен заболявания на кожата на челото.

СМАС-лифтинг

Ултразвукова SMAS-лифтинг е най-подходящ за жени с тънка кожа. Тя се основава на повишаване на еластичността на слой, разположен между кожата и мускулите. Освен това, под влияние на ултразвук започва процес на образуване на нови эластических влакна. Този метод е по-подходящ за корекция на пролапс на тъканите на клепачите, бузите, брадичката. Обаче в комбинация с други техники за корекция на бръчки на челото (биоревитализация, инжекции ботулотоксина и други) този вид намеса предизвиква силен подмладяващ ефект.

За процедурата се използва за локално облекчаване на болката, е необходимо само 1 посещение на лекар. Рехабилитация на практика не е необходимо, само в рамките на няколко дни не се препоръчва да се посещават бани, слънчеви бани, да спортува. Ултразвукова SMAS-лифтинг се извършва най-добре на жени до 50 години-1 път годишно. Максимален ефект се развива след 3-4 месеца след процедурата.

RF-лифтинг

RF-лифтинг се основава на свойството на електромагнитно излъчване текат процеси на естественото подмладяване на кожата. За борба с бръчките му е добре да се комбинира с мезотерапией или биоревитализацией. За да се постигне ефект, необходимо за няколко процедури с прекъсване от 2 седмици. Ефектът се запазва до 2 годишна възраст, и от по-млади пациентката, така и той остава по-дълго.

За процедура RF-лифтинг на лицето има и противопоказания:

 • тумори;
 • системни заболявания;
 • заболявания на кожата;
 • тежък захарен диабет, заболяване на щитовидната жлеза, тромбофлебит.

Пластична хирургия

Какво да направя, ако жената вече е на 50, а тя на челото ти дълбоки бръчки? В такъв случай трябва да се мисли за операциите.

RF-лифтинг

Лифтинг на кожата на челото дава възможност за изглаждане на хоризонтални и вертикални бръчки, вдига нависшие вежди. Често едновременно правят блефаропластику – корекция на формата на клепачите, както и лифтинг отговаря лицето, бузите, корекция на торбички под очите и други несъвършенства. Подобна намеса е показано на възраст от 40 до 60 години.

Операцията може да се извършва с изготвянето на дългия разрез над линията на растежа на косата или с помощта на ендоскопска техника, когато разрези много кратко. С помощта на специални инструменти, лекарят ще премахне излишните тъкани, а след това ще незабележими шевове.

След операцията по класическия метод (с цепка) в рамките на 2 седмици, пациентката може да подуване и зачервяване на лицето, загуба на чувствителност, неприятни усещания в зоната на среза. При ендоскопска операция болезнени усещания почти няма период на рехабилитация намалява до една седмица. В рамките на един месец след намеса не може рязко да се наведе, спорт или физическа работа, прегряване лицето, да консумират алкохол.

Освен стягане на лицето, се използва обикновен SMAS-лифтинг – повдигане на слой между кожата и мускулите чрез хирургическа достъп. Всяка пластична операция се извършва под обща упойка, във връзка с това има ограничения за нейното провеждане, например, тежки заболявания на вътрешните органи.

Ефект хирургическа намеса може да продължи няколко години, след операцията може да се повтори. Преди пластичен намеса е важно да се намери добра клиника и лекар, на когото може да се вярва на външния си вид. Ако всичко е направено качествено, лифтинг на челото и други части на лицето се дава продължително значително подмладяващ ефект.

06.04.2019