Инжектиране на Ботокс за премахване на мимически бръчки

Ти си перепробовала вече сто кремове, чиито производители са обещали, че от мимически бръчки не ще остане и следа, но все още ги часовник на лицето си? Тогава ви трябват по-сериозни мерки, но този път запасись търпение и внимателно изследвайте всички функции и противопоказания, за да не се получи нова доза разочарование!

Козметик

Ботокс е лекарство на базата на ботулотоксина тип А с добавянето на албумин плазма на човека и натриев хлорид. Средство разработено от американската компания и има няколко качествени колеги. Ботулиновият токсин предизвиква временна парализа на мускулните влакна. Благодарение на този ефект да се лекува ani, кривогледство, blepharospasm.

Приложение в козметиката

В козметологията Ботокс се използва за изглаждане на бръчки. Токсин блокира нервните импулси, принуждавайки мускул да се свива. В резултат на това "замразяване" на кожата над тях се отпуска и остава неподвижен по време на емоционален разговор, смях, плач. Тази особеност на изражението на лицето позволява да се съгласуват заломы, за предотвратяване на появата на нови гънки.

Ботокс изглажда лицевите бръчки на челото, в областта на веждите и в ъглите на очите. В долната част на лицето той намалява назолабиални гънки, расправляет марионеточные нишки около устните.

Лекарството може да се изгладят някои места по брадичката, шията, зоната на деколтето. Той омекотява ъгли тежка челюст, намалява изпотяване в подмишниците милион.

Предимствата и недостатъците на метода

Корекция на прекомерно изпотяване и мимически бръчки, Ботокс се провежда една сесия. Клиентът не е необходимо дълго да се подготвят за процедурата, сериозно ограничават след нейното провеждане. Тънка игла на спринцовка и незабавно чувство на мравучкане позволяват да се направи без обезболяване. Белези и белези не се появяват дори при работа с нежна кожа около очите.

Основният недостатък на процедурите с ботокс от бръчки се счита за временен резултат. Вече 7-8 месеца лекарството напълно се елиминира от организма. След това са необходими повторни инжекции. Възрастови промени на кожата не подлежи на корекция на невро-токсин.

Средство не е в състояние да премахне статични гънки, пигментни петна, отпуснатост на кожата. Към недостатъците се отнася и за високата цена на метода. Средната цена на инжекции – 300 рубли за единица.

Временни и абсолютни забрани

Корекция на лицевите бръчки ботулотоксином безопасно за здраво тяло. При простуда, обостряне на хронични заболявания, в критичните дни трябва да се отложи процедурата. За козметични цели сесии се провеждат за деца до 18 години. След 65 години ефективността на лекарството ще бъде минимална.

До абсолютен противопоказаниям включват:

Ботокс
  • захарен диабет;
  • онкологические болест;
  • психични разстройства;
  • по време на бременност;
  • период на кърмене.

Лекарят установява сесия, до пълното изчезване на рани, ожулвания, акне, кожни обриви. Инжекциите не са поставени в зони с бенки във всякаква форма и размер.

Етапи на процедурата

По предварителна консултация с лекар проверява кожата, лицевите мускули, определя дълбочината на лицевите бръчки. Той показва на клиента зони на въздействие на Ботокс, разказва за резултат, развенчава митовете за едно лекарство. Нататък се назначава от ден на процедури. До това време е забранено да приемат алкохол, лекарства за разреждане на кръвта.

На сеанс клиентът се помещава в стола си. Козметик протирает кожата антисептичен разтвор, отбелязва точка ваксини. След това той разрежда лекарство физраствором. За изглаждане на бръчки по челото се изисква 30 единици средства, в межбровье – 25 iu, под веждите – по 5 iu, във външните ъгли на очите – по 12 мер. всяка страна. Инжектирането се извършва шприцом с тънка игла. Други инструменти не се изисква.

Правила за определяне на резултата

Сесията продължава 15-40 минути. Веднага след инжектиране клиентът се чувства леко изтръпване на лицето. Но крайният резултат ще се прояви само на 5-6 ден след процедурата. В това време е назначена повторна консултация. Д-р инспектира кожата, при нужда да въвежда допълнителни единици средства.

През тези няколко дни забранено да правят резки движения на главата (особено в първите часове). Не търкайте лицето си с ръце, се прилагат маски, выжигать акне. Още две седмици остават под забрана:

  • дълбок масаж на лицето и шията;
  • посещението баня и сауна;
  • занимания по танци, спорт;
  • распаривание на кожата, миостимуляция;
  • механичен и химичен пилинг.
Преди и след инжектиране на

Прием на анаболи значително намаляване на времето за експозиция ботулотоксина.

Възможни усложнения

Ботокс се радва на популярност за премахване и превенция на бръчки се дължи на неговата щадящего въздействие. На сеанс клиентът усеща само леко изтръпване, парене, сухота. Тази реакция е нормална. Тя преминава от само себе си в рамките на 2-3 дни.

При неспазване на условията за стерилитет лекар може да пренасят инфекции под кожата. Това усложнение се проявява с болка в мястото на инжектиране, повишена температура, състояние на обща слабост. Лечението се извършва с помощта на медикаменти.

Botox бръчки може да предизвика и специфични странични ефекти. Неправилна дозировка и безуспешно избраната точка за инжектиране на води до гематомам, отекам, уплотнениям под кожата. Понякога се появява ефект на маска и асиметрия на лицето. Тези усложнения не се поддават на отстраняване. На клиента трябва да се изчака, докато токсин не выведется от организма себе си.

26.07.2019