Как да изглеждате 10 години по-млад: гимнастика за лице срещу бръчки

Гимнастика за лицето – това е специални упражнения, които помагат за поддържане на лицевите мускули в добра форма. Създател на такъв се счита за зареждане на пластичен хирург от Германия – Райнхолд Бенц. И продължава неговото дело американка Карол Мадджио, че е измислено специална "аеробика за лице". Ако всеки ден да отделят 20-25 минути на такава тренировка, тогава можете да не позволите на стареене, да се отървете от бръчките и втора брадичка. Смята се, че по своята ефективност тази гимнастика може да замени популярната процедура за пластична хирургия — фейслифтинг. Също така няма нужда да правя ботокс и други процедури. Още един плюс – уроци по лицето гимнастика може да се организира в домашни условия.

гимнастика за лицето

Гимнастика за лицето в домашни условия – 5 правила

Преди да започнете тренировка на мускулите на лицето, трябва да се усвоят пет златни правила гимнастика за лице. Без тях ще бъде трудно да се постигне желания резултат.

Добра възраст за започване на занимания – 25 години. След 30 години гимнастика трябва да стане задължителна част от грижите за лице. Гимнастика трябва да се практикува ежедневно. Това е най-добре сутрин. В гимнастиката основна роля играе редовността и ефективна техника. Преди да започнете занимания изберете подходящия курс от известния треньор и постоянно следвайте неговите правила. Не се нуждаете от първия ден да даде засилено напрежение на мускулите на лицето. По-добре е постепенно да се премине от по-малък към по-голям обем от упражнения. Гимнастика за лицето трябва да се чисти ръце. Кожата преди да започнете тренировка трябва да изчистите мек тоник.

Ефект от вашите тренировки няма да бъде забележим след първия занимания. Контура на лицето подтянется 15-20 дни ежедневни тренировки. Бръчки започват да изчезват не по-рано от 2-3 месеца. Тогава човек ще придобие красив цвят и здравословен блясък, а челюстите ще станат по-еластични.

Домашна гимнастика за лицето от бръчки, или Като на 50 изглежда като на 35, снимки преди и след

Отдавна е доказано мощен анти-ейдж ефект, който дава челюстна гимнастика. Разработен много anti-age методики. Тази подмладяваща гимнастика се прави на етапи. Различните части на лицето постепенно се месят и са в тонус.

  1. Клепачите. Указателни пръсти затворен в района на веждите. Големи са поставени при външния край на очите. Оказва дебелина под формата на точки. Клепачите трябва плътно да се затвори. След това указателни пръсти между веждите се повдига в посока нагоре. Големите също се движат нагоре, но в посока на ушите. Упражнението трябва да се направи за около 40 секунди. Резултат: изчезват tumescent зона в областта около очите, цвета на горния и долния клепач се увеличава, подмладени кожата, отстранява признаците на умора на очите.
  2. Челото. Палците са под скулами. Останалите пръсти дланите са поставени на върха на извити вежди. Веждите трябва да се вдигне нагоре, а пръстите на ръцете спуснете надолу, образувайки съпротива. Това положение се определя на 30 секунди, след това мускулите на лицето да се отпуснат на спокойствие. Резултат: ефективна превенция срещу бръчки на челото, изчезват напречни бръчки между веждите и надлъжни складочки, апатия, нависание горната част на клепачите.
  3. Долните клепачи. Указателни пръсти, поставени под долните клепачи, да най-линията на миглите. След това е необходимо много прищуриться и да вдигне поглед максимално нагоре. Лице към участък напред, а раменете да дръпне назад. Трябва да се появи съпротива. За да се държат в това положение 30 секунди. Резултат: постепенно изчезват тъмните кръгове и торбички под очите.
  4. Бузите. Указателни пръсти надавливают на най-който излиза част на бузите в центъра. Устните близо притиснуты на зъбите. Сега трябва да представят междометие "Фу!" — точно това, което ние сме го обяви, когато се споменава за нещо неприятно. При това е необходимо да се усмихне, но само в средната част на устните, опитвайки се да ги не събираш. Пръстите на ръцете трябва да се чувстват движение на бузите. Правим същото нещо 20 пъти. Резултатът е еластична, подтянутые бузите.
  5. На носа. Падна на носа си трябва да обхватить показалеца и палеца. С показалеца на втора ръка върха на носа се издига нагоре. Горната устна дръпнете надолу и го задръжте в напрежение за няколко секунди. Направете гимнастика на носа на 40 пъти. Резултат: нос остава в добра форма, не се увеличава в резултат на застаряването на населението (това, че носът расте цял живот – отдавна доказан факт).
  6. Ъглите на устните. Устните здраво стисна, ги кътчета дръпне навътре. Показалеца трябва масажирайте кожата нагоре и надолу, като едва ги краища на устните. Массажировать 40 секунди. След това, почти не размыкая устни, издишайте въздуха и се отпуснете мускулите. Резултат: Един от видими признаци на възрастта – ъглите на устните, унило насочени надолу. Този недостатък лесно да предупредя и да се премахнат, като това просто упражнение.
  7. Обем на устните. Показалеца да оправят външния ръб на устните под вътрешен. Пръстите заключва "скрученную" устна в центъра и да формулирам му от двете страни. Резултат: устните стават обемни, еластични и гъвкави, без да използвате специални филлеров.
  8. Назолабиални гънки. Устни притиснати колкото се може по-близо до деснам и се отварят под формата на овална или продълговата на буквата "О". Указателни пръстите прилепват към крайчета на устните. След това пръстите се движат нагоре до крилата на носа и се спускат в обратен ред. Ориентир движение – носогубная гънка. Резултат: премахване дори на дълбоки гънки между носа и устните.
  9. Контура на лицето. Отваря устата си, долната и горната устна плътно се притиска към зъбите и се увива вътре. В това положение трябва пет пъти по-бавно се отвори и сомкнуть челюстта. След това, като държите устата затворена, леко повдигнете брадичката нагоре. Празнувам го за няколко секунди в това положение, отпуснете мускулите. Резултат: ясни контури овална лице по линия на челюстта, да се отървем от двойната брадичка.
  10. Шията и брадичката. Една ръка се постави на шията и леко притискат, друг да се опре в стената. Главата вдигне нагоре и да се усмихва. След този език към участък, към върха на носа и тръгвам си от стената. Повторете движението на 30 пъти, като запазва всички в непроменено положение. Направи упражнението още 30 пъти, завъртане на главата наляво и още 30 пъти – надясно. Резултат: подобрява контура на брадичка, челюст, стегна врата и изчезва втора брадичка. Снимки преди и след може да убеди дори най-запалените скептици, че гимнастика за лицето – не е загуба на време, както и ефективна и подмладяване такса за лице.
как да правите упражнения за лице

Гимнастика на лицето на Анастасия Bi – 13 упражнения срещу бръчки

Всички тези трикове предлага обучения Анастасия Vb Тя нарича урок "Супер човек". В него са включени 13 упражнения. За момента те заемат само на 8 минути два пъти на ден. В крайна сметка – 16 минути, които ще направят лицето си млада, красива и годни.

След 2-3 месеца най-ефективната подмладяваща техника ще има, а по – точно- на лицето му. Бръчки започват да изчезват, кожата на лицето и шията ще стане гладка, без складочек, контура на лицето подтянется. Очите, устните, линията на скулите да станат по-изразителна, изчезват признаците на купероза. Видеоклип от Анастасия – подробни инструкции за това, как правилно да се направи срещу възрастовата гимнастика на лицето.

Методики за гимнастика за лицето в изобилие. Ги разработили известни треньори, и те се радват на голям успех на всеки, който иска да запази младостта и свежестта на кожата си. В края на краищата, това е толкова просто – 20-минутна гимнастика за лице и няма ботокс.