Корекция на мимически бръчки

Лицевите бръчки – това гънки на кожата, възникващи в местата на повишена активност на мускулите на лицето. Най-характерно място за появата на мимически бръчки - зоната на челото и между веждите, а също и областта около очите и устата. За разлика от телесната мускулатура, лицевите мускули са функция – единични те са прикрепени към костите на лицето на скелета, и други – са вплетени в кожата. При съкращаване на мускулите се дърпа за себе си кожата, в отговор на една или друга емоция.

Корекция на мимически бръчки

Тежестта и дълбочината на лицевите бръчки зависи от два фактора – от степента на выраженности мимической активност и от възрастовите особености на кожата.

Появата на мимически бръчки не винаги може да се обясни само възрастови особености на кожата, доста често те присъстват и при по-млади пациенти (25-30 години), които имат навика да се мръщят, да вдигне вежди и трябва да бръчки на челото.

С възрастта, в резултат на намаляване еластичността на кожата, следи от бръчки остават дори при релаксираща мускулите. При изразена мимической активност бръчки могат да станат достатъчно дълбоки, което ги прави видими в състояние на покой.

Инжекция ботулотоксина тип А са единственият метод, позволяващи значително намаляване на тежестта на мимически бръчки, а при комплексната терапия се отървете от тях напълно. Това е основния метод за корекция на мимически бръчки, без прилагане на когото следващите методи на лечение не донесе успех. Вече повече от 20 години инжекции ботулотоксина са една от най-често срещаните естетични процедури в естетичната медицина.

Как работи ботулотоксин?

Когато се инжектира в мускул, ботулотоксин блокира освобождаването на невротрансмитер ацетилхолин, който е необходим за изпълнението на нервно-мускулната предаване. В резултат на проверката за релаксация на мускулите, свързани с нея лицевите бръчки разглаживаются. В естетична медицина в Русия се използват няколко вида лекарства, съдържащи ботулотоксин.

Производство на различни лекарства, има си технологични характеристики – се използват различни щамове на бактерии, различни методи за почистване и стабилизиране. За измерване на активността на лекарства се използват различни биологични тестове, във връзка с това на единица активност могат да бъдат различни. Например, за корекция на бръчки на областта между веждите се изисква 13-20 Н.С на препарата Ботокс и 30-50 Н.С на лекарството Развличам. Тоест, общият брой на въведената процедура за наркотици, резултатите и разходите ще са приблизително същите, при единица промяна за всяко лекарство, ще си.

Процедура

На кого показва корекция на мимически бръчки ботулотоксином?

Инжекция ботулотоксина се прилагат за корекция межбровных бръчки, бръчки на съответния акт, около очите (пачи крак), в областта на челото, над горната устна, както и в зоната на шията и деколтето. Инжекции с препарата Ботокс или Развличам се препоръчват не само на пациентите с вече имаме зрели на бръчките, но и на хората по-младата възраст, с активна изражения на лицето. Навременна корекция помага да се лекува пациент от навика да провеждате активни имитират движение, което позволява да отложи появата на мимически бръчки, а при редовно извършвани процедурите напълно да се предотврати появата им

Кой е противопоказан за терапия с ботокс?

 • Бременност и кърмене
 • Обостряне на хронични инфекции
 • Претрупани с анамнеза аллергологический
 • Миастения гравис
 • Повишена чувствителност към инжектирането процедури
 • Възпалителни заболявания на кожата на лицето
 • Прием на антибактериални препарати група тетрациклинов, макролидни, аминогликозидни по-късно от 2 седмици преди процедурата
 • Повишена чувствителност към компонентите на препарата
 • Излишната тъкан и херния в областта на клепачите

Как се извършва процедурата ботулинотерапии?

Лекарството, както и необходимия брой единици за корекция на една или друга зона, взима лекар в база данни на инспекцията, мимической активност и предпочитанията на пациента

Възстановяване след процедурата и препоръки

След процедурата ботулинотерапии, може да има някаква болезненост в мястото на инжектиране, могат да се появят малки хематом. Тези явления, които преминават себе си в продължение на няколко дни и не се нуждаят от допълнително лечение.

Препоръки след процедурата

 • Провеждате активни имитират движение в зоната на инжектиране на наркотици (да се мръщят, трябва да бръчки на челото) в продължение на 1 час след процедурата
 • Изключи употреба на алкохол в продължение на 1-7 дни
 • Изключи посещение бани, сауни в продължение на 1-7 дни
 • Да Не се докосват, не се месят мястото на прилагане на лекарството в продължение на 1-3 дни
 • Изключи активни физически натоварвания в продължение на 1-7 дни

Резултат и брой на процедурите

Корекция

Препаратът е течен разтвор, който се въвежда с помощта на спринцовка в зона проекция мимической мускулите, дейността на които е необходимо да се отпуснеш. Като цяло, процедурата не изисква прилагането на анестезия и поносимост от пациентите доста по-лесно.

Действието на лекарството започва след около 3-5 ден от процедури и се проявява в намаляване на дейността на мускулите в зоната на лечение. Пациентът отбелязва затруднения, когато мръщи бръчки до носа или челото. В резултат на отнемане на хипер тонус на мускулите, се случва работят им магия от изглажда мимически бръчки, в някои случаи те изчезват напълно. В резултат от проведената процедура възлиза на 10-14 ден, в някои случаи се налага допълнително въвеждане на малки дози наркотици.

При дълбоки заломах могат да изискват допълнителни коригиращи процедури, като например лазерен пилинг или скреч пластмаса. Всички тези процедури е желателно да се извършва на фона на намалената мимической активност, т.е. процедурата ботулинотерапии трябва да бъде премиер.

Действието на препарата продължава от 3 до 8 месеца, след този период на работа на мускулите напълно се възстановява. Като правило, процедура за въвеждане на препарата Ботокс или Развличам се повтаря 2-3 пъти годишно.

21.08.2019