Последици и оценки от използването на botox бръчки. Противопоказания

На какви само процедури и методи, които не са съгласни жени, само за да махне от лицето на тези ненавистные бръчки. Всяка жена иска да изглежда по-млада, в каква възраст тя не се е намирала. Днес ние ще говорим за един от най-радикалните средства да се отървем от бръчките – botox.

процедура с ботокс

Какво е ботокс от бръчки, какви са последствията, препоръки и противопоказания за тази процедура?

Това, което е по-популярно като ботокс е токсин ботулизъм протеинов произход, произведени по определен щам на бактерии.

Кожата на лицето е пряко свързана с мускулите, и ако в резултат на прилагането на ботокс лицевите мускули са блокирани, а след това кожна покривка връща изгубената еластичност, бръчки разглаживаются.

След провеждане на инжектиране на наркотици, предаването на нервните импулси върху мускулите е прекратено, има спокойствие, но атрофия на мускулите не се случва, тъй като кръвоснабдяването функционира в пълна степен.

Този наркотик има друго име – развличам. Но, всъщност, това е едно и същото, само различни производители (при ботокс — американска компания, развличам — френска марка) и малка разлика в количеството на активното вещество в бутилка.

Откъде ботокс?

Първите сведения за него са като яде, което е причинило парализа (тъй като заразяването се случва при консумацията на колбаси, токсини, така и прякор на ботулиновия, в превод от латински — "свински колбас отрова"). Но за в бъдеще вещество е доработано учени и подобрени химичните свойства, в резултат на промяна на концентрацията.

В този си вид токсин се прилага за медицински цели за лечение на болни с неврологични статут, за премахване на мускулните крампи и спазми, а след това и в офталмологията за коригиране на косоглазия и да се отървем от кърлежи. След това и да обърна внимание на факта, че в местата на инжектиране кожата ставала гладка и ботулотоксин (ботокс) е намерил своето приложение в козметологията, тъй като лекарството против бръчки.

Вярно е, както всеки наркотик, той има определени последици от използването на (там, между другото, и отрицателни отзиви) и противопоказания.

Основни забрани преди процедурата за прилагане на ботокс:

 1. За ден-два забранява се употребата на алкохол, провоцирующего появата на хематоми.
 2. Препоръчва се отказ от прием на антибиотици или лекарства, разжижающих кръв, – те могат да доведат до появата на синини.
 3. Не се препоръчва за извършване на работа или процедури, при които главата за дълго време ще бъде наклонена (масажи, почистване, гладене на дрехи и бельо), тъй като циркулацията на кръвта в зоната на лицето се увеличи, и възниква риск от това, че лекарството распределится неравномерно.

Преди да се прилагат ботекс от бръчки, важно е да се изясни възможните последствия. Препоръки и противопоказания този метод за подмладяване трябва да се проучи предварително.

как протича процедурата

Как протича процедурата

На Пациента се поставя в стол полулежа. Извършва преработка на кожата, антисептично. След това под кожата или в мускул (в зависимост от местата, където се инжектира) шприцом с тънки игла се инжектира лекарство.

Инжекция се провеждат на тънки шприцами, така че много е въвел токсин се счита за брой наложени единици (на спринцовка класификация на единица).

Дозата се дължи на полова принадлежност и възрастта на човека, а също така зависи от дебелината на кожната покривка и областта, където ще бъде направена инжекция, от силен индикатор на мускулите. Мъжете се инжектира в по-концентрирани дози, отколкото на жените, тъй като мускулната маса при тях е по-голям и по-тежък. Пациенти с дебела кожа и се вкарва по-голямо количество ботокс, отколкото тези, при които кожата е тънка.

Дозировка ботулотоксина в областта на очите е по-малко, отколкото в зоната на челото или на пространството между веждите поради близостта на очната ябълка и е по-малка силата на мускулите.

По отношение на продължителността процедура отнема от 3 до 5 минути. След ваксини кожата обкладывают лед за 15-20 минути.

Ефектът от прилагането ботекса от бръчки

Болка

Когато да се отървем от бръчките ботокс анестезия обикновено не се прилага. Но индивидуален праг на болка, така че по искане на пациенти се прилагат локално облекчаване на болката: върху кожата се нанася крем с анестетиком.

Скоро след процедурата може да се появи лек дискомфорт – чувство на утяжеления мускулите. Тези усещания преминават в течение на 1-2 часа.

Че не може веднага след инжектиране

В никакъв случай не бива да докосвате до местата за инжектиране и се месят им.

Известно време не можем да бъде в хоризонтално положение, да спортуват. В рамките на седмица трябва да се изключат от диетата на алкохол и въздействието им върху организма топли процедури (сауна, парна баня).

Какво е позволено след инжектиране

Може да управлява машина и спокойно да отида на работа.

За да резултата ви няма да донесе разочарование, през целия ден, трябва да се сложи в тонуса на лицевите мускули.

След колко време се вижда резултат

При някои хора резултатът е забележим вече на втория, третия ден.

Максимум ефект се постига след две-три седмици.

В какви ситуации прилагане на ботокс е най-голям ефект?

Прилагането на това лекарство, може да се отървете от:

 • межбровных бръчки, разположени вертикално,
 • хоризонтални на челото,
 • морщинок в задната част на носа,
 • морщинок от външните краища на очите.

И тук се отърве от носогубных гънки, от дълбоки бръчки на шията, на ботокс, не е в състояние. За решаване на тези проблеми трябва да се подходи в комплекса.

За каква възраст е подходяща процедура

Като коректор на бръчки, лекарството ботекс е одобрен за употреба за козметични цели на възраст от 18 до 70 години.

Но, за да се неутрализират нежеланите последици (полезно е да прочетат отзиви и смятате противопоказания), както и се получи добър ефект от процедурите, най-добрият възрастта, от която трябва да започнете да правите тези ваксини, се счита за възраст 33-35 години, когато тургора на кожата започва да губи еластичността си.

След 55-60 години към процедурата трябва да се подходи изключително замислено и с повишено внимание, тъй като се увеличава риска от странични действия.

прилагането на ботокс

Каква е необходимостта отново да се прилага ботокс в бъдеще

Такава необходимост възниква, но в плюсовом аспект. Ако след започване на инжекции ефектът трае от четири месеца до половин година, а след това, след продължителен период на приложение, се запазва вече до една година, а понякога и по-дълго.

След прекратяване на употребата на наркотици, ефектът постепенно се идва до намаляване и движение на мускулите се връщат към нормалното. Плюс е и това, че изчезва и самата навик хмурить и сдвигать вежди, което и води до появата на мимически бръчки.

Последици и странични ефекти

Процедура с помощта на инжектиране на наркотици ботекс ефективно премахване на бръчки (следва от множество мнения), и предполагаеми трансфери последици не са пряко имат връзка със състава на лекарството. Те възникват, ако погрешно изберете място за инжектиране или метод на въвеждане, се качват на грешна доза, не са противопоказания или не соблюли стерилитет.

Най-често се оплакват от:

 • чувство на болезненост в зоната на въвеждане на лекарството (около 1,3%),
 • болката на главата (5%),
 • чувството на вцепенен на мястото на убождане (по-малко от 1%),
 • алергични реакции ( 1%),
 • оток на клепачите (1%).

Рядко има оплаквания от гадене. Освен ако лекарството е въведено в излишък, лицето може да изглежда с ефект на "маска", обаче, с течение на времето (3-4 месеца), всичко това минава.

Има ли противопоказания за инжекции? Всяка намеса в организма на човека, дори такава проста процедура, като инжектиране на botox бръчки, има последствия. Препоръки и противопоказания трябва да се има предвид от пациентите.

Така че, противопоказания за процедурата:

 1. Процедурата не правят хората с диагноза миастения гравис (мускулна слабост), хемофилия (бавно съсирване на кръвта).
 2. Също така процедурата е противопоказан при жени по време на бременност и в периода на кърмене.
 3. Все още под забрана попадат пациенти с кожни заболявания, хронични заболявания на белите дробове, с бъбречна недостатъчност, всички болести в състояние на обостряне, както и по-възрастните хора с проблеми на меките тъкани.

Цената на процедури за подмладяване на botox

По-често са търсени инжекции в район межбровных гънки и във външните ъгли на очите.

Ефективен ли ботокс при лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване)

Ботулотоксин предотвратява появата на импулс не само мускулната тъкан, но и в потните жлези, като намалява по този начин процеса на изпотяване.

След подкожна въвеждане на ботокс потене спира на 3-ия ден.

резултат

В резултат от проведената процедура трае една година. Топлинно управление на организма не е нарушено, и ползване на наркотици дори води до улучшенному състояние на кожата: тя става по-хидратирана.

Тъй като инжекция в дланите, стъпалата на краката и подмишниците причиняват най-голямата болка, тогава, преди процедурата кожата покриват състав с обезболяващи.

Процедура с ботокс от бръчки, въпреки последствията, препоръки и противопоказания е широко разпространена и се ползва от него не само момичета и жени, но все по-често започнаха да прибягват до уколам красота и мъжете. Основно, това са хора на творческите професии и хора от шоу-бизнеса, защото лицето за тях — това е успех.

За да обобщим, следва да се отбележи, че за извършване на успешна процедура да се отървем от бръчките инжекции с ботокс, за да не предизвиква оплаквания и не е довело до плачевно последици, трябва да се посети само от лицензирани и правец салони и клиники с положителни репутация и коментари и да се забравя за противопоказаниях за процедурата.

Доверявайки се на непрофессионалам (които могат да се пренебрегва чистота, правилната доза на лекарството), може да се лиши от здраве и красота.

29.08.2019