Масаж на лице лъжици

Всяка възраст на жената има тенденция да изглеждат по-млади от своята биологична възраст. За въплъщението на тази цел в живота представителки на прекрасната половина на човечеството се използват най-неочаквани козметични методи. Ясно свидетелство, потвърждаващ този факт, може да служи като масаж на лицето с лъжичка в домашни условия – процедура, която днес се радва на невероятен успех сред жените.

Масаж на лице лъжици

Този оригинален начин, който не изисква време и финансови разходи, но заедно с това дава страхотни резултати. Между другото, салони за красота смятат, че въвеждането на тази техника в програмата на предлаганите услуги е в състояние да подобри слава на техните институции. Овладяване на техника за масаж лъжици лесно. Затова си струва по-близо да се запознаят с тази необичайна техника, която ще ви помогне да се запази свежестта и интелигентност на кожата на лицето, дори и в зряла възраст.

Масаж на лице лъжици

Разработена техника за масаж на лице лъжици от известния немски козметик Рене Кохом. Като всички деца, той в детството си често пъти падна, счупи заетостта. За да се облекчи състоянието на сина си и облекчаване на болката, майка на знаменитост така се прилага към ушибленным места обикновена супена лъжица. И наистина, този прост метод работи – болката мигновено се оттегли и изчезваше подпухналостта. Кох реши този дом начин да се прилага в индустрията за красота. Трябва да се каже, че първите практики се оказаха много успешни, а необичаен метод за подмладяване става бързо се популярност.

Днес тя широко се прилага не само за подмладяване на кожата на лицето, но също така и за борба с целулита. Между другото, масаж лъжици идеален за изпълнение в уюта на домашната обстановка.

Масажи с помощта на лъжици

Трудно е да се намери по-проста за изпълнение процедура, отколкото масаж лъжици. Да го усвоите техники могат да бъдат у дома. Това е достатъчно, за да видите видео с подробни инструктажем извършване на манипулация. Вярно е, че за извършване на процедурата е необходимо да се готви инвентар – обикновени супени лъжици.

Специалистите смятат, че резултатът ще бъде по-впечатляваща, ако на разположение е комплект лъжици от сребро. В края на краищата, от училищния курс е известно, колко е полезен този благороден метал за здравето. Така че в името на красотата можете да дарите энной сума пари и да придобият добри лъжици. Освен това на разположение средства, могат да бъдат закупени на етерични масла. Масаж лъжици могат да бъдат три вида:

Масаж на лицето с лъжичка в домашни условия
 1. Студена техника. За неговото изпълнение ще се изисква: ледената вода, няколко големи лъжици, затоплена масло (всички зеленчуци). За поддържане на желаната температура на водата, трябва да се в съд, добавете няколко кубчета лед.
 2. Горещ метод. Задължителни за този вид процедура: топла вода, същото масла и единствена лъжичка.
 3. Разход начин предполага ивици описани методики. Съответно за такава сложна процедура трябва да се готви двойно оборудване.

Разбира се, за да се прецени дали помага или не масаж лъжици на един или друг вид, е възможно само след практически опит. Защото всяка жена е индивидуален. Така че за някои дами е оптимално подходящ, например, на първия вариант, а друг ще помогне за подобряване на състоянието на кожата, комбинация от два основни начина.

Масаж на лицето с лъжичка: отзиви и резултат

Масаж на лицето с помощта на лъжици оказват на тази чувствителна тъкан редица положителни действия:

 • стимулира периферното кръвообращение;
 • помага за премахване на излишната течност;
 • изглажда бръчките в най-уязвимите места – около очите, на челото, в областта на носогубного на триъгълника;
 • освежава тена на лицето;
 • елиминира "синини" под очите;
 • помага да се коригира ясен контура на лицето;
 • повишава еластични свойства на кожата.

За отзива, е ежедневно да отделят само по 10 минути за провеждане на полезна процедура, приятни промени не се принуждават да чакаме. Достатъчно е да погледнете снимката преди и след двуседмичен курс релаксиращи процедури, лъжици, за да сте сигурни в ефективността на подобна техника.

За усилване на резултата се препоръчва да се използва като основа естествен мазен крем. Козметично може да замени растително масло, за което бе споменато по-горе.

Сега, да се запознаят с особеностите на всеки отделен вид масаж лъжици , може да се пристъпи към изучаване на методи, за да ги изпълни.

Ложечный масаж на лице

Масаж на лицето с лъжичка в домашни условия

Масаж на лицето с топла с лъжица: техника на изпълнение

Препоръчително е да се въздейства върху проблемните зони на лицето и шията. Особено полезен е този масаж на лицето с лъжичка, след 40 години, тъй като в тази възраст ясно се виждат на възрастови промени на кожата: мрежа морщинок, гънки, появата на втора брадичка. За извършване на масажа трябва да се готви на 100 грама масло (по-добре е да маслина продукт), след това се добавят 2-3 естер на роза, лавандула, мента или всеки друг растителен екстракт.

След подготвителен етап може да се пристъпи към изпълнение на процедурата:

 1. Лъжица първо трябва да се накисва в гореща вода, за да тя е повишила.
 2. След това бързо се избърсва я подсушете с.
 3. Изпъкнала част от масата на уреда трябва да се потопи в маслена основа.
 4. Масажирайте лицето се препоръчва в посока на движението на часовниковата стрелка. Първо е подложен на въздействието на челото, след това бузите и на последно място – място, където са се появили нежелани гънки.
 5. Изключително внимателно трябва да се извършва масажни движения в зоната на очите, където много нежна кожна покривка.
 6. За да завърши сесията на стойност масаж на шията, не забравяйте за деликатно начина на извършване на движения.

Трябва да се обърне внимание на специалните точки. Началната точка се намира между веждите. Така че започнете масаж на лице с вулканични лъжици следва точно от тази зона. Ход трябва да бъде линията на челото по посока към храмовете, достигане на зона на растежа на косата.

Следните важни точки: крилата на носа, горната част на ушната мида, брадичката, ушите и отново брадичката, само долната му част. Да се движи човек трябва да е в описаната последователност. Всички манипулации се препоръчва да се извършва по един път.

Горещ масаж лъжици стимулира притока на кръв, което укрепва горните слоеве на дермата. При правилно и редовно извършване на процедура на кожа за кратко време ще придобие бархатистость и здрави руж.

Студен масаж на лицето с лъжичка: последователността на изпълнение на

Известно е, че студа повлиява благоприятно върху кожата: стимулира кръвообращението, свива порите, тонизира. На тези свойства се основава масаж на лице студени лъжици, които всяка жена може да се изпълняват в домашна обстановка. Последователност на извършване на манипулация разпределени в следните етапи:

 1. Първо, трябва внимателно почистване на кожата от грим, а след това да се нанесе овлажняващ крем.
 2. Нататък предстои да се охлади добре централен помощен инструмент – лъжичка в размер на две единици.За да направите това, те първо трябва да бъдат санирани, а след това се поставя в съд с ледена вода. Експерти препоръчват да се охлади лъжици в масата на ситно расколотого лед.
 3. Когато инструментът се охлади, го няколко секунди трябва да приложат към горния клепач, а втората лъжица – към долната част. Това е краткосрочен ефект върху зоната около очите ще ви помогне да се отървете от тъмните кръгове и торбички.
 4. Студен масаж лъжици се извършва по традиционния за процедури линии, но предварително десертно инструмент трябва да се потопи в топлото масло. По принцип, техника този вид масаж е абсолютно същата като при въздействие на горещи лъжици.
 5. За първата процедура е доста две минути. След това следва дневно увеличава продължителността на манипулация на точно такова време. Това е след десет дни, продължителност на сесията трябва да бъде равен на 10 минути. Ако техниката се изпълнява правилно, след първата процедура ще се появи усещане за спокойствие лицевите мускули.
Лесен и бърз масаж на подпухналост, торбички под очите

Важен момент! Ако лъжици лошо се плъзгат по кожната повърхност, си струва да се увеличи обемът на маслената основа.

Комбиниран масаж на лицето с лъжичка: технологии и очаквания резултат

Интегриран подход винаги дава по-осезаем резултат. Така, едновременен масаж на лице лъжици с топла и студена вода помага веднага да се отървете от целия масив проблеми. Комбинирането на две техник в една процедура помага за премахване на бръчки и премахване на кръгове под очите, тя отпуска мускулите и подобрява еластичността на дермата.

За тази цел най-подходящи супени предмети от сребро. Но можете да използвате и обикновени лъжици. Се препоръчва да се извършва контрастни процедура в сутрешните часове, тъй като тя ще помогне за облекчаване на напрежението, а това със сигурност ще повиши градуса на доброто настроение. След това в едно приятно разположение на духа може да отиде на работа и се зарежда положително колеги.

Така че, контрастен масаж на лицето със сребърни лъжици принципно не се различава от предишните методики техника на изпълнение. Изпълняват едни и същи прости движения: износени, гали, потупване. В този случай лъжица работи като утюжок, тъй като се използва изпъкнала част на инструмента. Ако системно правите масаж с попеременным прилагането на топла и студена лъжици, кожата ще молодеть в буквалния смисъл на очите.

Лъжица топла и студена: имоти

Горещ десертно предмет се различава такива способности:

 • помага за премахване на втората брадичката;
 • премахва "пачи крак" около очите;
 • стяга кожата на шията;
 • помага да се коригира контура на лицето;
 • премахва обвисшие места.

Много прекрасни способности и имат студена "антипода", т.е. лъжица с температура на лед. Още веднъж искам да подчертая, че масата на уреда от сребро притежава и допълнителни ползи:

 • има успокояващ ефект;
 • възстановява здравословен тен на лицето;
 • придава на кожата бархатистость и приятно матово покритие;
 • връща най-важното свойство на младостта на кожата – еластична.

Освен изброените качества, студено продукт от сребро помага да се справят с раздразнение и сърбеж, който често се появяват след ухапване от насекоми.

Лъжици

Тайната на комбиниран масаж

В науката е доказано, че излагането на контрастни температури подмладява кожата на лицето. Затова манипулация с топли и студени метални предмети като събуждат клетките на кожата. В тях започват интензивно протичат обменните процеси, както и в резултат от външния вид на жената се променя към по-добро.

Многобройните отзиви на жени, имали време да се оцени ефективността на необичайна форма на масаж, смятат, че комбинирана процедура носи повече полза. В края на краищата, под влиянието на противоположни температури растителни екстракти и кремове по-бързо се абсорбират от кожата. Всяка процедура насища дермата с хранителни компоненти, отличен я овлажнява.

За да обобщим, остава да се отбележи, че по-ефикасна и полезна процедура, отколкото масаж на лице лъжица против бръчки, днес не съществува. Това е абсолютно безопасна манипулация, която може да се изпълни дома в удобно време. Тя не оставя нежелани реакции, не ги кара да харчат пари за покупка на скъпо оборудване. Достатъчно е под ръка да има няколко обикновените лъжици, винаги да изглеждат безупречно.