СО2 лазерно подмладяване

провеждане на процедурата за фракционно лазерно подмладяване на кожата на лицето

Фракционна фототермолиза, лазерно подмладяване, фракционно подмладяване, CO2 - всичко това са имената на един ефективен и удобен начин за подмладяване днес.

Какви проблеми решава фракционната техника?

 • премахване на бръчките около очите;
 • повдигане на кожата на лицето и шията, деколтето и ръцете;
 • намаляване на отпуснатостта на кожата;
 • премахване на белези и стрии;
 • корекция на малки съдове и старчески петна.

Какво е фракционно лазерно (аблативно) подмладяване на кожата, лицето и тялото?

Фракционността е разделянето на лазерен лъч на множество микро лъчи. Тоест лазерът въздейства върху кожата не с плътно петно, а с някаква мрежа.

Благодарение на прилагането на микрокоагулационни колони върху кожата се задейства механизмът на естествената регенерация на тъканите с образуването на нов колаген, подобряват се структурата на кожата и нейният външен вид. Лазерните микро лъчи с висока интензивност проникват на дълбочина до 1 мм, осигурявайки висока ефективност на процедурите.

Изключително важно е да има определени участъци от кожата, които не са засегнати от лазера. Остават непокътнати тъкани около всяка зона за микротермично третиране, която се обработва интензивно с този лазер. Това е същността на фракционното лазерно подмладяване на кожата. Този метод на фракционно лазерно подмладяване позволява на кожата да се лекува много по-бързо без следоперативен период, пациентът не отпада от активния живот.

Лазерният лъч е разделен на много много тънки лъчи, които образуват микротермални зони за обработка (MLZ) в кожата. Дълбочината и диаметърът на MLZ се определят от енергията на лазерния лъч, контролирана от лекаря по време на процедурата.

Тогава се образува MENO - микроскопични епидермални некротични отломки, които се изместват поради зарастването на околните тъкани.

С напредването на зарастването обновената кожа изглежда много по-млада, нейният тургор се увеличава, повърхността на кожата става по-гладка, бръчките се изглаждат, микрорелефът се изглажда, появата на белези и стрии се подобрява значително.

Неаблативно лазерно подмладяване

Съвсем очевидно е, че в момента е постигнат известен напредък в козметичната хирургия, свързан предимно с подмладяването на кожата с помощта на лазерни технологии. С квалифицирано приложение и правилен подбор на параметрите на лазерния лъч, този метод на лечение се понася много добре и се счита за много по-ефективен от консервативните и хирургичните техники.

Една от най-модерните и безопасни лазерни системи днес е лазерът. С помощта на лазер можете да произведете неабративно подмладяване на кожата на лицето. Неаблативна лазерна процедура за подмладяване на кожата около очите, лицето, шията и други области, осигурява ефективна защита на дермата с различни нива на меланин, включително потъмняла кожа. Това позволява процедурата да се провежда целогодишно и за всички типове кожа.

Особености на неабративното подмладяване

Не е необходим период на рехабилитация.

Процедурата ви позволява да стесните порите, да изгладите бръчките, да изострите контурите на лицето и да подобрите тена.

Продължителността на сесията е до 30 минути. Препоръчителният курс е 5-6 процедури.

Лазерното подмладяване е една от най-новите техники за справяне с свързаните с възрастта кожни промени (бръчки, гънки, избледняване и стареене).

Процедурата е практически безболезнена и нетравматична, а ефективността й е сравнима с инжекционните методи за подмладяване.

Енергията на лазерния импулс стимулира синтеза на млад колаген в дълбоките слоеве на дермата, осигурявайки еластичност, стегнатост, гладкост и свеж тен на кожата. Изглаждане на бръчки, лазерно отстраняване на кръвоносни съдове по лицето, хиперпигментация по време на тен, подобряване на еднородността на тонуса на кожата, премахване на слънцето и възрастта. Лазерният лифтинг е признат като алтернатива на пластичната хирургия и най-добрият метод за подмладяване за хора над 35 години.

Предимства на лазерното подмладяване на кожата с помощта на специално устройство:

 • повишаване на еластичността на кожата, намаляване на фините бръчки;
 • възможността за повдигане по всяко време на годината върху всяка кожа (включително дъбена);
 • възможността за комбиниране на лазерно подмладяване с инжекционни процедури: мезотерапия, контурна пластика и въвеждане на ботулинови токсини;
 • няма риск от инфекция;
 • няма нужда от дългосрочна рехабилитация след процедурата.

Показания за лазерно подмладяване

 • фотостареене на кожата;
 • неравен тен;
 • намален тонус на кожата;
 • гравитационна птоза;
 • проява на съдовата мрежа;
 • пигментация на кожата.

Лазерното подмладяване е наистина ефективна модерна техника по пътя към красотата и младостта.